Nemanja Matić - srpski lav sa Stamford Bridža (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Matić - srpski lav sa Stamford Bridža (VIDEO)

Iako Plavci nisu briljirali u duelu sa Kristal Palasom, došli su do nova tri boda zahvaljujući golu Azara, a Matić je i na nedeljnom meču pokazao da na terenu nije samo da bi razbijao igru protivnika, već da učestvuje i u građenju napada veoma aktivno

Čelsi je šampion Engleske, a Nemanja Matić jedan je od ključnih igrača koji su doprineli da pehar Premijer lige ponovo stigne na Stamford Bridž.

Iako Plavci nisu briljirali u duelu sa Kristal Palasom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << došli su do nova tri boda zahvaljujući golu Azara, a Matić je i na nedeljnom meču pokazao da na terenu nije samo da bi razbijao igru protivnika, već da učestvuje i u građenju napada veoma aktivno.

Matić je bio pravi kamen temeljac londonske ekipe i trenera Žozea Murinja, a njegova sposobnost da igra u oba smera je oduševila sve u klubu i na tribinama.

Srpski fudbaler je ove sezone za Čelsi odigrao 44 utakmice i postigao tri gola, a Plavci su na liderskoj poziciji na tabeli proveli duže nego bilo koja druga ekipa u istoriji Premijer lige.

Konkretno, Matić je protiv Kristal Palasa u nedelju ima 94 posto uspešnih dodavanja, odnosno samo četiri pasa nije poslao tamo gde je tačno želeo.

Srpski fudbaler je 12,24 posto vremena na terenu proveo na poslednjoj trećini, najbližoj protivničkom golu, a 24,46 posto na trećini pred sopstvenom mrežom.

Matić i ceo vezni red Čelsija odradio je dobar posao, pomogao odbrani ekipe da upišu 17 prvenstvenu utakmicu ove sezone bez primljenog gola.

Ekipu Čelsija do kraja takmičenja u Premijer ligi očekuju utakmice sa Liverpulom, Vest Bromvičom i Sanderlendom.

Pojedini konkurentski treneri su optužili ovaj Murinjov tim da igra dosadan i neatraktivan fudbal, ali statistika pokazuje suprotno. Matić, Fabregas, Kosta i ostali do sada su postigli 69 golova i samo je Mančester Siti dao dva pogotka više u Premijer ligi.

Čelsi je ove sezone do sada izgubio samo dve utakmice u šampionatu, a na jednoj od njih, na Sent Džejms parku, srpski fudbaler nije igrao.

Ono što je takođe važno je činjenica da je Matić odigrao prvu celu sezonu za Čelsi, pošto je prethodno u januaru 2014. godine stigao, odnosno vratio se u Čelsi iz lisabonske Benfike.

Očigledno je i njemu, kao i Murinju bilo potrebno vreme da sve legne na svoje mesto i da mašina sa Stamford Bridža krene da radi bez štucanja. Na radost navijača Čelsija, to se sada konačno desilo.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.