Nejmar neće u Real, on nije Juda

Izvor: Mondo, 12.Feb.2016, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nejmar neće u Real, on nije Juda'

Legenda Barse veruje da Brazilac neće ponoviti "grešku" nekih svojih prethodnika u klubu.

Foto: Guliver/Getty images/Andreas Rentz Navijač Barselone provocira Figa na Evropskom prvenstvu 2004.

Prelazak Luiša Figa iz Barselone u Real uzdrmao je 2000. Španiju i Evropu. Malo je transfera odjeknulo kao taj iz dva razloga - jer je dres Katalonaca zamenio opremom najljućeg rivala i jer je prešao kao slobodan igrač, kad mu je istekao ugovor.

Ove zime >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ponovo se spekuliše da bi gnev navijača prvaka Evrope mogao da bude razbuđen selidbom još jednog svog ljubimca - Nejmara na "Bernabeu".

Iako nijedna strana nije zvanično govorila o tome i iako je čak i Brazilac javno odbacio tu mogućnost, jer ima ugovor sa Barsom do 2018, praktično ne prođe dan da neko u Španiji ne iznese neki novi detalj te sage u nastajanju

Jedan od onih čija se poruka glasno čula je i Hristo Stoičkov (50), legendarni Bugarin koji je devedesetih sedam godina bio igrač Barselone.

Foto: MN Press

Osvajač Zlatne lopte 1994, petostruki šampion Primere i prvak Evrope iz 1992. poručio je da Nejmar neće izdati svoj klub, bocnuvši pritom Figa bez pominjanja imena, uporedivši ga sa Judom Iskariotskim.

"Verujem da će Nejmar osvojiti Zlatnu loptu u Barseloni. Neće biti još Juda. Pametan je momak i zna da je ovo njegov tim", izjavio je Bugarin.

Stoičkov i Figo bili su dve sezone saigrači na Nou Kampu. Portugalac (43) doselio se u Španiju 1995, kada je Bugarin otišao iz Barselone u Parmu, ali se iz Italije i vratio u "blaugranu" već sledećeg leta i ostao do 1998.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.