Ne zaslužuju tri boda: Liverpul jer nema napadače, Arsenal jer ne zna da se odbrani (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2014, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zaslužuju tri boda: Liverpul jer nema napadače, Arsenal jer ne zna da se odbrani (VIDEO)

Redsi nadigrali Arsenal, ali su se na kraju jedva spasili poraza golom Martina Škrtela u nadoknadi vremena

Ne ide ove sezone ni Liverpulu, ni Arsenalu. Mnogo toga razočaravajućeg su servirali svojim navijačima. Zato je u njihovom međusobnom okršaju možda i najpravednije da ne bude pobednika. Jer Liverpul nema napadače koji će materijalizovati bolju igru, a Arsenal nema odbranu koja će sačuvati vođstvo protiv nekog iola jačeg rivala. Čak i kada Liverpul igra dobro i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kada nadigra rivala, na kraju čak i sreća mora da ga pogleda da bi osvojio neki bod.

U prošlom kolu su teško poraženi od Mančester Junajteda iako su bili ravnopravan rival i imali veliki broj prilika. Danas su se ispromašivali na svom Enfildu protiv Arsenala i bili na pragu još jednog poraza u derbijima, ali su se spasili golom Martina Škrtela u nadoknadi vremena - 2:2.

Liverpul je odigrao odlično prvo poluvreme, bio bolji rival, Lazar Marković i Adam Lalana su pravili mnogo problema odbrani Arsenala, stvarali šanse... Međutim, šta to vredi kada nema Suareza ili Staridža da daju gol... Marković je odigrao svoj možda i najbolji meč od kada je obukao dres Redsa, imao je dve odlične šanse, ali jednom mu je Ščesni sjajno odbranio, drugi put je lopta otišla preko gola.

Konačno, u 45. minutu fudbaleri Liverpula su naplatili bolju igru u prvom poluvremenu. Redsi su kružili oko gola Tobdžija, Henderson je dodao do Koutinja koji je bacio Enfild u trans. Brazilac se majstorski u dva poteza rešio Mertezakera i Debišija i vrlo preciznim udarcem po zemlji pogodio sam ugao Arsenalovog gola. Slavila je domaća publika celih minut u 53 sekunda, a onda je utihnula. Hladan tuš za navijače Liverpula i radost za goste. Debiši je izjednačio udarcem glavom pošto je nadskočio 15 centimetara višeg Martina Škrtela. Po ko zna koji put ove sezone, Slovak je koštao Liverpul primljenog gola, a ni golman Džons se nije proslavio tom prilikom...

Slična slika i u nastavku igre. Liverpul je imao više od igre, ali su izostale zicer prilike i što je najvažnije - golovi. Marković je nastavio da pravi probleme odbrani Tobdžija, servirao je jednu dobru šansu za Lukasa Leivu, Džerard je umalo kaznio istrčavanje golmana Arsenal... Kada se činilo da je vreme da Liverpul kruniše bolju igru, usledio je novi šok na Enfildu. Kazorla i Žiru su u tri poteza kao u parkiću izbacili kompletnu tragičnu odbranu Liverpula i Francuz je pogodio kroz noge golmana Džonsa.

Nastavio je Liverpul da napada, Borini je zamenio Markovića i propustio još jednu sjajnu priliku, a ubrzo je dobio i crveni karton i tim verovatno završio svoju karijeru na Enfildu. Jalova ofanziva Rodžersovog tima nije davala rezultate, izgledalo je da je Arsenal na pragu osvajanja tri boda, ali sreća je na kraju pogledala domaći tim.

Meč je produžen za devet minuta zbog povrede Škrtela kojeg je na glavu nagazio Žiru. I upravo je Slovak uspeo da se sa čalmom oko glave iskupi za kiks kod prvog gola i posle kornera je bio najviši u skoku za konačnih 2:2. Standardna, Arsenalova loša postavka kod kornera i dokaz da je Venger mazohista koji ne odustaje od zone, koliko god ga ona koštala.

Slika i prilika Liverpulove sezone. I kada igraju dobro, Redsi ne umeju da to materijalizuju. Na drugoj strani Arsenal je iskoristio svoje šanse i mora da bude zadovoljan bodom, iako je mogao i do sva tri. Prošle sezone su Tobdžije na Enfildu doživele bruku kada su ih Starudž i Suarez urnisali za 20 minuta. Ovoga puta nije bilo pomenutog tandema u Liverpulu i Tobdžije su mnogo bolje prošle.

Utisak je da je četvrto mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona plafon sezone za bilo koji od ova dva tima. Posle današnjeg duela, Arsenal je bliži tom cilju, a plasman u Evropu za Liverpul će biti jako teška misija...

Premijer liga, 17 kolo

Subota:

Mančester Siti - Kristal Palas 3:0 (0:0)

/Silva 49, 61, Jaja Ture 81/

Aston Vila - Mančester Junajted 1:1 (1:0)

/Benteke 18, Falkao 53/

Hal Siti - Svonsi 0:1 (0:1)

/Song Ki 15/

KPR - VBA 3:2 (1:2)

/Ostin 24 pen, 48, 86 - Leskot 11, Varela 20/

Sautempton - Everton 3:0 (1:0)

/Lukaku 38 autogol, Pele 58, Jošida 83/

Totenhem - Barnli 2:1 (2:1)

/Kejn 22, Lamela 36 - Barns 28/

Vest Hem - Lester 2:0 (1:0)

/Kerol 24, Dauning 56/

Nedelja:

Njukasl – Sanderlend 0:1 (0:0)

/Džonson 89/

Liverpul - Arsenal 2:2 (1:1)

/Koutinjo 45, Škrtel 90+7 - Debiši 45+2, Žiru 65/

Ponedeljak:

21.00 Stouk - Čelsi

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ne zaslužuju tri boda: Liverpul jer nema napadače, Arsenal jer ne zna da se odbrani

Izvor: Press, 21.Dec.2014

Redsi nadigrali Arsenal, ali su se na kraju jedva spasili poraza golom Martina Škrtela u nadoknadi vremena .  Ne ide ove sezone ni Liverpulu, ni Arsenalu. Mnogo toga razočaravajućeg su servirali svojim navijačima. Zato...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.