Naučna konferencija o medijima u N.Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016, 04:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučna konferencija o medijima u N.Sadu

Međunarodna naučna konferencija "Mostovi medijskog obrazovanja", sa dve potkonferencije i festivalom radova studenata novinarstva, biće održana danas i sutra na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Konferencija, osma po redu, tematski je usmerena ka regionalnim medijskim izazovima i pitanjima koje donose digitalne tehnologije, ali i omogućava da se globalni procesi promišljaju u svetlu lokalnih specifičnosti, navodi se u saopštenju organizatora.

Uvodno predavanje prvog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održaće sociolog religija Dino Abazović sa Univerziteta u Sarajevu, dok će u subotu govoriti istoričar i publicista Dragan Markovina sa Univerziteta u Splitu.

U okviru konferencije biće održan Međunarodni festival studenata novinarstva "On the Record" i okupiće blizu 40 učesnika iz regiona.

Studenti novinarstva iz zemalja bivše SFRJ u okviru tog festivala takmičiće se u kategorijama radijskih i televizijskih kratkih formi.

Ove godine uvedena je i nagrada za istraživačke tekstove, koja će nositi naziv "Jan Briza", u znak sećanja na nedavno preminulog profesora Odseka za medijske studije i uglednog novosadskog novinara i publicistu.

"Mostovi medijskog obrazovanja" okupiće 110 naučnika iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Turske, Belgije, Holandije i Srbije.

Ovaj događaj organizuje Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta, a njegovo održavanje pomogao je Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve godine Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016

Danas u 11 časova Filozofski fakultet i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu će proslaviti drugu godišnjicu postojanja i uspešnog rada. Svečanost će se održati na Filozofskom fakultetu u kino-sali. ..U programu će učestvovati i počasni gosti koji su za ovu prigodu doputovali iz Kine:...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.