RG: Đoković preokrenuo, nastavak sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RG: Đoković preokrenuo, nastavak sutra

Duel osmine finala Rolan Garosa između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Roberta Bautiste Agusta prekinut je zbog kiše, posle prvog seta koji je pripao Špancu sa 6:3. U drugom setu srpski teniser je uspeo da slomi otpor Agusta i poravna na 1:1 u setovima. U toku poslednjeg seta, pri rezultatu od 4:1 za Srbina, meč je ponovo prekinut. 

Meč na centralnom terenu "Filip Šatrije" počeo je po sitnoj kiši i takvi uslovi više su odgovarali Agutu, koji je čak tri puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oduzeo servis Đokoviću i poveo 1:0.

Potom je usledila pauza, a pošto su se vremenski uslovi u Parizu poboljšali, meč je nastavljen.

Đoković je  krenuo agresivno u drugi set, i osvojio prvi gem. Srbin nastavlja u odličnom ritmu te stiže do tri brejk lopte, ali ne koristi ni jednu, pa Agut uspeva da izjednači.

U nastavku međutim, Novak je daleko od svoje najbolje igre, nastavlja da greši, pa i Španac drži priključak.

Nakon što je treći servis-gem u ovom setu osvojio bez greške, Đoković konačno uspeva da stigne do brejka i prednosti (4:2).

Međutim, slično kao i u prvom setu, prvi reket sveta ne koristi momentum, i dozvoljava Špancu da uzvrati ribrejkom.

Rezultatska klackalica se nastavlja, Đoković opet uzvraća dobrom igtom i stiže do novog brejka i servisa za set (5:3).

Napokon, pošto je Agut odigrao nešto slabije na svoj servis, Novak konačno koristi šansu i dolazi do 6:4 i izjednačenja u setovima.

Početkom trećeg seta Novak nije krenuo najbolje jer je nastavio da greši i da se nervira, a pojavio se i problem sa bolom u leđima.

Ipak, u prvom gemu je spasao brejk loptu kada je agresivno odigrao i sačekao grešku rivala, ali je u sledećem propustio da ga kazni.

Posle nova tri uzbudljiva gema, kiša je opet prekinula predstavu, pa je Novak morao na klupu  sa prednošću 4:1.

Svi teniski mečevi na Roland Garosu koji su prekinuti danas zbog kiše biće nastavljeni sutra, saopštio je večeras organizator.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.