Naše dame u pohodu na Himalaje stigle na prvo odredište

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše dame u pohodu na Himalaje stigle na prvo odredište

Naše hrabre alpinistkinje koje su se uputile na Himalaje stigle su na svoje prvo odredište - Katmandu, prestonicu Nepala.

Najveći grad ove države broji blizu milion stanovnika, a 2013. godine zauzeo je treće mesto na listi top 10 destinacija koje treba posetiti i prvo od mesta u Aziji.

Prvu srpsku žensku ekspediciju koja se uputila u osvajanje Himalaja čini osam dama koje su srdačno dočekali u Katmanduu.

Andrijana Miletić, Biljana Savković, Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Vesna Đoković, Sonja Pavlović i Biljana Čegar godinu dana su se spremale za ovaj poduhvat koji će trajati 20 dana.

One su se pod vođstvom Aleksandra Rašina, a u organizaciji planinarskog kluba "Extreme Summit Team", 16. aprila uputile u osvajanje vrha Tarpu Čuli na visini od 5.663 metra. Povratak je planiran za 2. maj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.