Napred orlovi u američkom fudbalu!

Izvor: Mondo, 09.Okt.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napred "orlovi" u američkom fudbalu!

Dođite u subotu, 10. oktobra na krov Tržnog centra Voždovac u 14 časova i bodrite srpski tim u meču protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo B grupe.

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu ispisuje novu stranicu istorije ovog sporta u našoj zemlji, pošto će prvi put odigrati zvaničan meč na svom terenu!

U okviru meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo B grupe, reprezentacija Srbije dočekuje Mađarsku, u subotu 10. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na stadionu SC "Voždovac" (Stadion Shopping Centar), u 14 časova.

Za 10 godina postojanja Srpske asocijacije američkog fudbala, Srbija je odigrala samo dve utakmice na domaćem terenu, pa je ovo jedna od izuzetno retkih prilika da ljubitelji ovog popularnog sporta vide na delu svoje ljubimce.

Takođe, publiku očekuje pravi NFL doživljaj. Himnu Srbije izvešće popularni Aca Seltik, frontmen grupe Ortodox Celts, u okviru poluvremena nastupiće grupa VIP & Struka, dok će prisutne zabavljati i cheerleading tim reprezentacije Srbije.

Foto: MN Press

Prethodno je nakon četvorodnevnih priprema na Kopaoniku, stručni štab, na čelu sa Dagom Adkinsom, objavio konačan spisak od 45 igrača, koji će pokušati da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo.

Na prvobitnom spisku nalazila su se imena 141 kandidata za dres sa državnim grbom, da bi posle prvog kampa selektor skratio spisak na 78. Na prijateljsku utakmicu u Italiji, u kojoj je Srbija savladala domaću selekciju, rezultatom 34:31, putovalo je 53 igrača, koliko ih je bilo i na kampu na Kopaoniku.

Američki fudbal u Srbiji se igra već 12 godina. Reprezentacija Srbije se nalazi na zvaničnoj IFAF listi nalazi na desetom mestu u Evropi. Postoje 33 muška tima, kao i 9 ženskih timova, sa skoro 2.000 registrovanih igrača.

Po posećenosti utakmica američki fudbal je treći sport u Srbiji!
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španac sudi Srbima, Srbin Špancima

Izvor: Sportske.net, 09.Okt.2015

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je imena arbitara koji će deliti pravdu na mečevima poslednje runde kvalifikacija za EURO 2016. U Beograd poslat Španac, dok će Srbin deliti pravdu selekciji Španije...Sudijska komsija Evropske fudbalske federacije odabrala je arbitre koji će u nedelju,...

Nastavak na Sportske.net...

ISTORIJA: Prvi turnir američkog fudbala

Izvor: OkRadio.rs, 10.Okt.2015, 09:51

U Vranju će u nedelju biti održan prvi turnir u američkom fudbalu u okviru drugog kola Fleg lige Srbije. Domaća ekipa KAF „Vrane“  ugostiće klubove Regionalne divizije Jug - „Golden Bears“ iz Bora, „Black Hornets“ iz Jagodine i „Vitezove“ iz Pirota. U prethodnom kolu, „Vrane“...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.