Napoli nokautirao Inter!

Izvor: Mondo, 02.Dec.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli "nokautirao" Inter!

Furiozan start Napolitanaca srušio nadanja gostiju za samo pet minuta.

Foto: Gulliver/Getty images, Maurizio Lagana

Milanski plavo-crni stigli su na "San Paolo" s namerom da prekinu neugodnu tradiciju, jer "pod Vezuvom" nisu slavili još od oktobra 1997. godine, ali su doživeli klasičan "nokaut".

Napoli - Inter 3:0 (2:0).


>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Izvor: Youtube

Gosti su već posle pet minuta imali dva gola zaostatka, pošto je u praktično prvom čestitom napadu Pjotr Zjelinski udarcem iz prve pogodio mrežu Samira Handanovića - 1:0.

Nisu se gostujući fudbaleri oporavili od šoka, a već je na semaforu pisalo 2:0, posle odlične akcije i još boljeg udarca Mareka Hamšika - 2:0.

Mogli su Napolitanci u prvih 20 minuta da reše utakmicu, međutim, u nekoliko navrata je neprecizan bio Manolo Gabijadini i samo zahvaljujući Samiru Handanoviću, Inter je u drugo poluvrijeme ušao sa koliko-toliko aktivnim rezultatom.

Plavo-crni su prvi put zapretili preko Manuela Ikardija, koji je šutirao iskosa, ali je golman Pepe Reina refleksno odbranio i izbacio loptu u korner, da bi u nastavku akcije, posle greške odbrane ponovo kapiten Intera imao priliku, ali je izblokiran. Bez obzira na ove dve prilike, Napoli je bio mnogo bolji rival u prvom delu i imao zasluženo vođstvo.

Trener Intera, Stefano Pioli, u drugom poluvremenu je uveo Edera umesto Evera Banege, što je rezultiralo dobrom šansom u 48. minutu, ali je Ivan Perišić sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored desne stative. A kada to nije ušlo, usledila je kazna za pečatiranje pobede domaćina - Roberto Insinje je pogodio mrežu za 3:0.

Navijači Napolija su uoči utakmice na San Paolu transparentom odali počast tragično nastradalim fudbalerima brazilskog Šapekoensea: "Za smrt ne postoje boje ni nacije. Zbogom šampioni".

Foto: Gulliver/Getty images, Maurizio Lagana

SERIJA A, 15. KOLO:

Napoli - Inter 3:0 (2:0)

/Zjelinski 2, Hamšik 5, Insinje 50/

subota

Juventus - Atalanta (20.45)

nedjelja

Milan - Krotone (12.30)

15.00

Lacio - Roma

Peskara - Kaljari

Sampdorija - Torino

Sasuolo - Empoli

Fiorentina - Palermo (20.45)

ponedjeljak

Kjevo - Đenova (19.00)

Udineze - Bolonja (21.00)

TABELA: Juventus 33, Roma 29, Milan 29, Lacio 28, Atalanta 28, Napoli (+1) 28,Torino 25, Inter (+1) 21, Fiorentina (-1) 20, Đenova (-1) 19, Sampdorija 19, Kaljari 19, Kjevo 18, Bolonja 16, Udineze 15, Sasuolo 14, Empoli 10, Peskara 7, Krotone 6, Palermo 6.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.