Najbolji golfer sveta otkrio ulogu Aleksa Fergusona u karijeri

Izvor: Blic, 17.Dec.2014, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji golfer sveta otkrio ulogu Aleksa Fergusona u karijeri

Dvadesetpetogodišnji golfer i trenutno svetski broj jedan, Rori Mekilroj je u intervjuu za FIFA pričao o tome kako mu je govor legendarnog Aleksa Fergusona pomogao da ispravi mnoge stvari u svojoj igri i postane igrač kakav je danas, kao i o ljubavi prema "crvenim đavolima".

Nakon što je osvojio Otvoreno prvenstvo Britanije u julu, sa "Klaret Džagom" (trofejem turnira) se pojavio pred sam meč sa Svonsijem, gde ga je ovacijama dočekalo 75 hiljada navijača Junajteda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Na nesreću svih prisutnih, debi Luja van Gala završen je porazom od 2:1 u korist velškog kluba.

"To je bio neverovatan osećaj. Bio sam jako uzbuđen, ali isto tako i nervozan. Nažalost, tog dana je jedino nedostajala pobeda", započeo je talentovani Mekilroj, koji je od svoje 18. godine profesionalac.

Sada, kada je Junajted nakon katastrofalnog starta sezone podigao svoju formu i zauzima treće mesto u Premijer ligi, Mekelroj ne krije da je jako zadovoljan rezultatima kluba sa "Teatra snova".

"Nadam se da će završiti ovu sezonu u vrhu. Teško je davati prognoze ovako rano, ali mislim da neće biti teško da se zadrže tu gde su sada. Naravno, nisu imali dobar start sezone, ali sada jasno pokazuju da igraju vrhunski fudbal. Sa poslednjih nekoliko pobeda, samopouzdanje u ekipi se dosta podiglo", naveo je 25-godišnji golfer, koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio četiri "Mejdžora" u PGA Turu. (Najveći turnir u profesionalnom golfu).

U nastavku razgovora, on je spomenuo kako je za osvojeni "Rajder Kup" (takmičenje između najboljih golfera Evrope i Amerike), pored učesnika ekipe sa Starog kontinenta, zaslužan i bivši strateg Mančester junajteda i legenda kluba Ser Aleks Ferguson, koji je održao motivacioni govor pred sam start takmičenja.

"Ser Aleks je održao fantastičan govor. Ni u jednom momentu nije podigao glas, niti je bio 'dramatičan'. Takvim stavom je ulio samopouzdanje celom timu - igračima, trenerima i ostatku ekipe. Golf je individualan sport, i mi kao ekipa nemamo priliku da igramo često zajedno, možda jednom godišnje, a njegov govor nam je bio i te kako značajan. Napustili smo svlačionicu opušteni i spremni za igru", istakao je Mekelroj.

Kao 22-godišnjak je postao najplaćeniji mladi igrač na Evropskom Turu, osvojivši rekordnih 10 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.