Nagradni konkurs za najbolji mural u Prijedoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2016, 06:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradni konkurs za najbolji mural u Prijedoru

Udruženje likovnih umetnika Prijedora (ULUP) i ove godine raspisalo je međunarodni konkurs za nagradu "Paola de Maninkor" za najbolji mural u Prijedoru (Bosna i Hercegovina). Rok za prijavu je 23. jun.

To će biti četvrti realizovan mural u okviru projekta "Prijedor grad murala". Prethodni murali su realizovani u glavnoj pešačkoj zoni, a odabrana lokacija ove godine je na ulazu u užu gradsku zonu.

Grad Prijedor unazad više od deceniju i po tesno sarađuje sa italijanskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradom Trento iz pokrajine Trentino, a ta saradnja se nastavlja i projektom "Prijedor grad murala" koji od 2013. godine realizuje Udruženje likovnih umetnika Prijedora.

Paola de Maninkor je slikarka iz Lavisa u Trentinu koja je 1998. godine, zajedno sa decom iz tadašnjih izbegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi. Nagrada je osnovana njoj u čast, a rezultat je gotovo dvodecenijske saradnje između Prijedora i Trenta, te u slavu likovne umetnosti.

Konkurs nema zadate teme i svi pristigli predlozi podjednako se razmatraju. Međutim, uzevši u obzir da se projekat realizuje u javnom prostoru, koji pripada svim građankama i građanima Prijedora, posebno su dobrodošli radovi koji, na manje ili više direktan način, oslikavaju društveno-istorijski, prirodni ili kulturni kontekst grada i njegove lokalne zajednice.

Ove godine glavni deo nagrade "Paola de Maninkor" je novčani i iznosi 3.000 BAM (konvertibilnih maraka). Pored toga, autoru pobedničkog predloga biće uručena nagradna plaketa, te data mogućnost da svoj predlog oslika na odabranoj fasadi u Prijedoru.

Detaljnije informacije o konkursu, kao i aplikacioni materijal, zainteresovani mogu pronaći na sajtu ulupd.com ili putem mejla info@ulupd.com ili ulup.pd@gmail.com.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.