Nagrada Docent doktor Milena Dalmacija mladim naučnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Docent doktor Milena Dalmacija" mladim naučnicima

Fondacija "Docent doktor Milena Dalmacija" ponovo je nagradila najbolje mlade naučnike na Prirodno-matematičkom fakultetu. Ovogodišnje dobitnice su Jelena Spasojević, Dušanka Cvijanović i Maja Rakić.

Tri nagrade za doktorske disertacije mladim naučnicama iz oblasti zaštite životne sredine, od toga - jedna prvi put za biologiju, vrede više od novca.

To je i uloženi trud i sećanje na stradalu koleginicu koja je, pre tragedije u novosadskoj Diskoteci "Kontrast", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostala upamćena kao najmlađi doktor nauka na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Iako mlade, Jelena Spasojević, Dušanka Cvijanović i Maja Rakić, dobitnice nagrade,  ostavljaju dubok trag u naučnim istraživanjima u oblasti zaštite životne sredine.

Kažu da je nagrada Fondacije Milene Dalmacije velika čast i podstrek.

 Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je svečanoj akademiji dodela nagrada i stipendija Fondacije "Doc. Dr Milena Dalmacija"... istakao je da je Milena, za života, dala izuzetan doprinos svom matičnom fakultetu i široj naučnoj zajednici.

 Na mestu zakatančene diskoteke "Kontrast" stoji spomen – obeležje nazvano "Stepenice do kojih se ne može" – koji svedoči o požaru u kojem su, zbog nepostojanja protivpožarnog izlaza, tragično nastradali studenti Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija, Marina Aničić i Tamara Miladinović.

Skupština Srbije je, podstaknuta građanskom inicijativom, usvojila dopune Zakona o zaštiti od požara poznatog kao "Tamarin zakon" kojima je propisana temeljnija provera bezbednosti ugostiteljskih objekata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.