Nadomak Rovinja ulovljena tuna od 340 kg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadomak Rovinja ulovljena tuna od 340 kg

U hrvatskom moru nadomak Rovinja danas ulovljena tuna vrste "bluefin", teška čak 340 kilograma.

Tuna je dugačka tri metra. Ulovljena je jutros u 7 sati, na udaljenosti 10 nautičkih milja od obale, a sama borba za njeno vađenje iz mora trajala je dva i po sata, preneli su hrvatski mediji.

Reč je, kako tvrde srećni ribolovci broda Abyss Fishing, čiji je kapetan Ozren Božić, o najvećoj ribi ulovljenoj u hrvatskom moru ikada.

Inače, brod kapetana Božića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se ribolovom bavi već 15 godina sa svojim brodom Abyss Fishing Charter, poseduje profesionalnu licencu za lov na tune.

Samo 12 brodova u Hrvatskoj poseduje takvu vrstu licence koja je odobrena od službenih institucija Republike Hrvatske i ICCAT-a, Međuvladine komisije za zaštitu atlantskih tuna.

Osim kapetana, deo ekipe bez kojih takav ulov ne bi bio moguć činili su još Patrik Džaja i Petar Bijuk koji su takođe veliki zaljubljenici u more i ribolov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.