NS: U petak Kritična masa uz apel - Popravite staze!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 05:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: U petak "Kritična masa" uz apel - Popravite staze!

Novosadski biciklisti i biciklistkinje u petak 29. jula organizuju zajedničku vožnju, a cilj ovomesečne akcije je upućivanje apela donosiocima odluka u gradu da više pažnje posvete popravci biciklističkih staza. Okupljanje je zakazano za 17 časova u Limanskom parku.

Julska Kritična masa voziće se Bulevarom patrijarha Pavla, preko Futoškog puta i Futoške ulice - velikim gradskim saobraćajnicama koje su najstarije i najzapuštenije biciklističke staze u gradu, sve do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gradske kuće na Trgu slobode.

Biciklisti i biciklistiknje upozoravaju da neispravne staze ugrožavaju sigurnost i bezbednost učesnika u saobraćaju i na taj način odvraćaju građane od korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva.

Svake godine Novi Sad dobije nekoliko hiljada novih biciklista pa je neophodno kontinuirano ulaganje i u saobraćajnice. U izuzetno lošem stanju su, osim biciklističkih staza u Futoškoj ulici i na Futoškom putu, i staze u Maksima Gorkog, kao i na Bulevaru oslobođenja kod Dnevnika. Biciklistička traka na kolovozu koja postoji u Kisačkoj ulici takođe se ne održava redovno, izbledela je i izgubila svoju funkciju.

Udruženje Novosadska biciklistička inicijativa već nekoliko godina dostavlja nadležnima u gradu predloge i inicijative kako da se ovi problemi reše i unapredi biciklistički saobraćaj.

Građani i građanke svih uzrasta pozvani su da se u petak priključe vožnji, a detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici Novosadske Kritične mase.

Novosadska Kritična masa je deo svetskog pokreta Kritična masa koji okupljanjem velikog broja biciklista i biciklistkinja promoviše vožnju bicikla i bezbednost biciklista u saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.