NS: Iz Treće Srbije nastala Srpska liga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Iz Treće Srbije nastala Srpska liga

Troje odbornika stranke Treća Srbija formiralo je danas Srpsku ligu, još jednu odborničku grupu u Skupštini grada Novog Sada, saopštila je ta odbornička grupa.

Srpsku ligu u gradskom parlamentu Novog Sada ubuduće će predstavljati odbornici Aleksandar Đurđev, Sunčica Marković i Goran Milenković, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Srpska liga politička platforma Treće Srbije koja okuplja "državotvorne, stručne i patriotske snage" u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Srpska liga je saopštila da "skoro svi" članovi Treće Srbije nastavljaju da traže smenu predsednika te stranke Miroslava Parovića, kojeg su optužili da "uzurpira i zloupotrebljava" stranku i da uporno odbija da sazove sednicu predsedništva stranke kako ne bi "snosio odgovornost i konsekvence za svoje postupke".

Srpska liga je optužila Parovića da je protivpravno isključio iz Treće Srbije generalnog sekretara, tri člana predsedništva, člana užeg predsedništva, predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Treće Srbije u Novom Sadu i tri odbornika u Skupštini grada.

Treća Srbija je stranka koja je nastala iz pokreta Dveri, nakon lokalnih izbora u maju 2012. godine.

Na izborima su nastupili kao Dveri, a potom su se izdvojili iz tog pokreta, nakon što nisu poslušali direktivu iz centrale Dveri da ne ulaze u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na lokalnom nivou vlasti u Novom Sadu.

U Skupštini Novog Sada danas ima deset odborničkih grupa i jedan samostalni odbornik.

SNS ima 23 odbornika, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) 12, Demokratska stranka (DS) devet, koliko ima i odbornička grupa "Svi za Novi Sad", koju čine odbornici Srpskog pokreta obnove (SPO) i Pokreta Dinara-Drina-Dunav.

Srpska radikalna stranka ima pet odbornika, a Treća Srbija, Demokratska stranka Srbije (DŠ) i Srpska liga po tri.

Odbornička grupa Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS-NDP za Novi Sad ima sedam odbornika. Odbornička grupa sličnog imena Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS ima tri odbornika i čine je smenjeni članovi SPS-a.

Na lokalnim izborima u Novom Sadu u maju 2012. godine 18 mandata osvojila je lista DS-a, SNS i LSV-SPO po 15, SPS sedam, Romska demokratska stranka šest, DŠ, Dveri i radikali po pet, a Savez vojvođanskih Mađara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora po jedan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.