Izvor: HotSport.rs, 07.Apr.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI PAJE NIJE BIO PO VENGEROVOM UKUSU: Još jedno ime na listi ‘neostvarenih pojačanja’ Arsenala

U intervjuu za engleske medije, trener Arsenala Arsen Venger otkrio je da je svojevremeno na radaru kluba bio i Dmitri Paje, ali da je na kraju sam Venger odlučio da ga ne potpiše.

Arsenal će se ovog vikenda sastati sa Vest Hemom, čije boje brani i francuski reprezentativac, u nadi da će i nakon tog meča nastaviti da “diše za vrat” vodećem dvojcu, Totenhemu i Lesteru.
Paje bi mogao stane na put četi Arsena Vengera, a francuski stručnjak je priznao da ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << posmatrao još u vreme kada je nastupao za Sent Etjen ali i da je na kraju odustao od eventualne ponude za svog sunarodnika.
Vezni fudbaler francuske reprezentacije, koji je postao poznat po svojim efektnim slobodnim udarcima ove sezone, je nakon Sent Etjena u svojoj domovini nastupao još i za Lil i Marsej, pre nego što je došao u Englesku prethodnog leta, a u Premijer ligi je ove sezone eksplodirao, učestvovavši u 23 pogotka “čekićara” u svim takmičenjima, lično postigavši 12.
– On je bio vrhunski talenat, oduvek, ali je imao periode uspona i padova. Gledao sam ga nebrojeno puta. Poznajem ga već neko vreme. Kada je nastupao za Sent Etjen, posmatrali smo ga u više navrata, obrazložio je Venger.
– Mislim da ima sve što je potrebno da bi bio vrhunski igrač, ali već je napunio 29 godina. Puno je sazreo i vratio se nacionalnom timu, što pokazuje da je sada mnogo stabilniji, dodao je francuski stručnjak.
Ovo je još jedan u nizu pehova šefa struke tima sa “Emirejtsa” kada su transferi u pitanju.
Odavno je javnosti poznato da je Venger pratio mnoge danas vrhunske fudbaler još dok su bili “klinci”, a da ipak nije uspeo da ih potpiše iz raznih razloga.
Pored Pajea na toj listi se nalaze i Entoni Marsijal, Rijad Marez i Ngolo Kante, koji su takođe ove sezone eksplodirali u Premijer ligi, kao i Zlatan Ibrahimović, Vensan Kompani, Đerar Pike, Klod Makelele, Jaja Ture, Didije Drogba i mnogi drugi.
I pored ovakvih “promašaja” francuski trener je u Arsenal doveo bezbroj talenata širom sveta i od tog tima napravio svetski brend, te samo možemo da se zapitamo šta bi bilo da je i neko od gore-pomenutih imena završilo u dresu “Tobdžija”.
Pripremio: Nikola Miloradović

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.