Izvor: HotSport.rs, 08.Feb.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NHL: Krozbi premašio cifru od 900 poena

Hokejaš Pitsburg Pingvinsa Sidni Krozbi nastavlja sa sjajnim dostignućima.

Naime, centar ekipe iz Pensilvanije zabeležio je 900-ti poen u NHL ligi, u pobedi njegovih ‘Pingvina’ nad Florida Pantersima 3-2. Prvi pik na draftu 2005. godine asistirao je Krisu Letangu za prvi pogodak Pitsburga početkom treće deonice i tako dostigao cifru od 900 poena. Potom je i sam postigao gol za izjednačenje, da bi u produžetku ponovo upisao asistenciju na novi Letangov pogodak.
Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << jedanaestogodišnje karijere u najpopularnijoj hokejaškoj ligi na svetu postigao je 324 gola i zabeležio 578 dodavanja na 677 odigranih utakmica. Dva puta je bio najuspešniji poenter lige 2006-7 i 2013-14. Osvajač je šampionskog prstena ‘Stenli Kupa’ 2009. godine. Ako bude nastavio u ovom ritmu već naredne sezone treba očekivati da će preći magičnu cifru od 1000 poena.
Samo 10 igrača u istoriji lige uspeli su da do ovog vrhunskog rezultata stignu pre reprezentativca Kanade. Listu predvode žive legende hokeja na ledu Vejn Grecki i Mario Lemju.
Pripremio: Miloš Ristanović

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.