NEPOBEDIVI! Bajern preživeo smrt tri puta, pa uzeo Borusiji pehar u njenoj kući (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2017, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEPOBEDIVI! Bajern preživeo smrt tri puta, pa uzeo Borusiji pehar u njenoj kući (VIDEO)

Luda završnica Superkupa Nemačke, Sven Ulrih odbranio dva penala

Bajern nikad ne odustaje. Zato je najbolji. Može Borusija da mu pripreti, može da ga izbaci iz ritma, ali Bavarci pre ili kasnije uvek nađu način da se popnu na pobedničko postolje i zgrabe trofej koji su maltene jednom rukom držali fudbaleri iz Dortmunda. Na njihovom Vestfalenu, pred oko 80.000 gledalaca, zadovoljstvo da uživaju u prvom peharu sezoni uskratio im je prvak Nemačke, tako što je osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Superkup, boljim izvođenjem jedanaesteraca - 5:4 (2:2, 1:1).

U junaka meča izrastao je golman Sven Ulrih, u raspucavanju je najpre ukrotio udarac Sebastijana Rodea u četvrtoj seriji i tako ostavio tim Karla Ančelotija u životu (da je vezista domaćina pogodio on bi bio heroj), a onda je u šestoj odbranio i šut Marka Bartre i pokazao da kad i nema Manuela Nojera (povređen) navijači Bajerna ne moraju da brinu.

Strelci za Bajern - kome je ovo bio šesto Superkup u istoriji - iz penala bili su Robert Levandovski, Frank Riberi, Arturo Vidal, Sebastijan Rudi i Niklas Zule (udarac Džošue Himika u droj serioji ukrotio je Roman Birki). Za Borusiju su pogađali Usman Dembele, Maksmilijan Filip, Pjer Emerik Obamejan i Gonzalo Kastro.

Što se tiče same utakmice, Borusija ju je mnogo bolje otvorila, igrala je agrresivno, visokim presingom pritiskala poslednju liniju Bavaraca i to joj se isplatilo već u 12. minutu. Kristijan Pulišić je ukrao loptu neodlučnom Haviju Martinezu (mada, i španski štoper je baš loše reagovao), izbio sam pred Ulriha i lagano ga matirao, čime je sa 18 godina i 322 dana postao najmlađi strelac u Superkupu Nemačke.

Bajern je, ipak, brzo uzvratio udarac. Šest minuta kasnije novajlija iz Hofenhajma, Sebastijan Rudi pokrenuo je napad, „izbacio“ Džošuu Kimiha po desnoj strani, naslednik Filipa Lama na bekovskoj poziciji spremio zicer Robertu Levadovskom, a najbolji strelac giganta iz Minhena nije pogrešio i to je bilo 1:1.

Vredi pomenuti da je Borusija sjajno igrala, ali je ekipa Karla Ančelotija imala više šansi. Jednu veliku propustio je novi vezista Korentin Toliso, imao ju je i Tomas Miler, ali kad su je oni propustili, kaznio ih je Pjer Emerik Obamejan. Iako ga nije nigde bilo maltene do tog 71. minuta, reprezentatiovac Gabona je iz bukvalno prvog šuta na gol matirao Ulriha posle sjajne akcije Rodea i Dembela.



I to je Bajern preživeo, jer je Sebastijan Rudi dva minuta pre kraja izveo slobodan udarac, Levandovski glavom uzdrmao prečku, usledio je ping-pong u petercu domaćina, a u njemu se najbolje snašao Džošua Himik, posle čijeg udarca je lopta pogodila Lukasa Piščeka i završila u mreži - 2:2.



Za muk na Vestfalenu, koji nije mogao očima da veruje ni desetak minuta kasnije, kad je završena penal serija.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.