NEMA JOJ PREMCA: Zorana Arunović broj 1 u svetu za vazdušni pištolj

Izvor: Kurir, 01.Dec.2015, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA JOJ PREMCA: Zorana Arunović broj 1 u svetu za vazdušni pištolj

Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) objavila je decembarske rang liste prema kojima je Zorana Arunović broj jedan u svetu za vazdušni pištolj.

Arunovićeva je ove godine pobedila u finalu Svetskog kupa i osvojila veliki kristalni globus. Osvojila je zlato na Prvim evropskim igrama u Bakuu, takođe je bila prva i na Svetskom kupu u Gabali. Završila je godinu i kao broj jedan na evropskoj rang listi za vazdušni pištolj.

Zorana Arunović je u najužem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << krgu kandidata za tutulu strelca godine  u izboru ISSF, jer se nalazi i u probranom evropskom društvu pošto je samo šestoro strelaca sa Starog kontineta završilo godinu kao broj jedan u svetu: Snježana Pejčić (Hrvatska) - MK puška trostav, Zorana Arunović (Srbija) – vazdušni pištolj, Oliver Gis (Nemačka) - MK pištolj brza paljba, Fatima Galvez (Španija) – trap, Đovani Pelielo (Italija) - trap i Vasili Mosin (Rusija) - dubl trap.

Ukupno je šestoro srpskih strelaca u prvih deset u svetu ove godine!

Od ostalih srpskih reprezentativaca Andrea Arsović je završila godinu kao treća na svetskoj rang listi za vazdušnu pušku. Peta mesta  u svetu zauzimaju Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (MK pištolj). Sedma je Bobana Veličković na rang list za vazdušni pištolj, a deveta Ivana Anđušić Maksimović na listi za vazdušnu pušku.

Na evropskim listama (zaključene su sa novembrom) prva mesta u 2015. ima troje strelaca iz Srbije: Andrea Arsović na listi za vazdušnu pušku,  Zorana Arunović na listi za vazdušni pištolj i Damir Mikec na listi za  MK pištolj.

Mikec je drugi na listi za vazdušni pištolj, a Ivana Anđušić Maksimović treća na listi za vazdušnu pušku. Milutin Stefanović je četvrti (vazdušna puška), Ivana Anđušić Maksimović takođe četvrta (MK puška trostav),  Bobana Veličković sedma na rang listi za vazdušni pištolj, dok je Milenko Sebić deseti na listi za MK pušku trostav.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.