NEDODIRLJIV: S Karadžićem samo agonija i katastrofe!

Izvor: Kurir, 01.Apr.2015, 06:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEDODIRLJIV: S Karadžićem samo agonija i katastrofe!

„Orlovi“ tokom Toletovog mandata bili na samo jednom velikom takmičenju, a sad se survali na 40. mesto liste FIFA

Tomislav Karadžić uskoro će proslaviti sedmu godinu vladavine u Fudbalskom savezu Srbije, ali „orlova“ najverovatnije neće biti ni na trećem uzastopnom velikom takmičenju, dok je za vreme Toletovog predsednikovanja nacionalni tim vodilo čak sedam selektora!

Reprezentacije Srbije je, otkako je Karadžić postao predsednik FSS, učestvovala samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine. Međutim, ubrzo posle eliminacija s tog takmičenja Tole je oterao s klupe jednog od najuspešnijih selektora u našoj istoriji i ceo sistem je počeo da se raspada.

Takođe, „orlovi“ su s njim na čelu ostvarili 35 pobeda, 14 remija i čak 26 poraza, a Srbija je doživela da padne na 46. mesto na FIFA rang-listi, što je najslabiji plasman u istoriji. Osim što je očigledno jeste da „orlovi“ svake godine tonu u sve veći glib, naš nacionalni tim je u prethodnih sedam godina gubio mečeve od autsajdera iz Estonije, Hondurasa, Novog Zelanda i Litvanije, a i dalje nije savladao nijednu selekciju iz deset najbolje rangiranih na planeti. Kad se tome doda i totalni raspad klupskog fudbala, Karadžić je po svim parametrima najgori predsednik u našoj istoriji.

Ipak, Tole je uvek imao spreman odgovor za svako novo posrtanje, ali njegove izjave su često zasmejavale narod, a ponekad i dovodile naciju na ivicu besa. Tako je pre poraza u Portugalu tvrdio da Srbija ide na EP 2016, a odmah nakon meča izjavio da je realno da se nađemo u baražu!

(P. P.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.