Izvor: HotSport.rs, 19.Dec.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAGRADE ZA RUKOMETAŠE: Srpska se zahvalila za razvoj specijalnih veza

Na svečanoj ceremoniji povodom jubilarnog 60. izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, koju organizuju banjalučke dnevne novine „Glas Srpske“ uručene su specijlne plakete predsedniku RSS, Velimiru Marjanoviću i Dejanu Periću, vršiocu dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije. Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, dobio je ovogodišnji predsednik žirija Dejan Perić, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << predsednici Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović i predsednik RSRS Zdravko Milićević.

Ovo specijalno priznanje uručeno je predsednicima Saveza u Srbiji i Srpskoj za sve što je urađeno za sport u okviru zajedničkog sporazuma o saradnji dva Saveza i specijalnim vezama u oblasti rukometa.
Rukometni savez Srbije u junu mesecu odlikovan je medaljom zasluge za narod od strane predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji Republike Srpske, pogođenih poplavama i za sve što je Rukometni savez Srbije učinio u rukometu za narod Republike Srpske.
Predsednici dva saveza su u decembru 2012. godine potpisali Memorandum o saradnji dva saveza.
Do sada su održane zajedničke sednice najviših organa, zajednički kampovi, utakmice muških i ženskih seniorskih selekcija u Banjaluci, a sledeći događaj biće turnir za svesrpskog klupskog prvaka u rukometu na kom će nastupiti dva najbolja tima iz Srbije i Republike Srpske 27. i 28., decembra u Tesliću. Saradnja će se nastaviti i ubuduće u pogledu promocije mini rukometa u Republici Srpskoj.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.