Murinjo: Ne živi mi se bez pobeda

Izvor: B92, 01.Mar.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Ne živi mi se bez pobeda

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo kaže da je njegov tim pokazao zrelost u pobedi nad Totenhemom 2:0 u finalu Liga kupa.

“Vodili smo računa o taktici i uspeli smo da pronađemo rešenje kako bismo bili stabilni i bez suspendovanog Matića. Srećan sam jer moj tim, koji ima mnogo mladih igrača, prilagodio dobro. Promenili smo poziciju trougla u veznom redu i odigrali smo meč kao zrela ekipa, što nismo, i zato sam srećan“, rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra da je osvojeni trofej veoma važan za klub.

“Za mene je važno da se osećam kao dete, pre meča sam se osećao kao da mi je prvo finale. Znam da smo u procesu izgradnje tima, ali teško mi je da živim bez pobeda, iako je cilj da dugoročno budemo stabilni. Ovaj trofej je važan za mene, za igrače, ali i za klub. Tu su Čeh, Teri, Drogba i još neki, ali ima igrača kojima je ovo prvi trofej sa Čelsijem“.

Murinjo je istakao da je ovo pobeda kompletnog sastava.

“U ovom trenutku ne razmišljam o Teriju ili o Kostu. Razmišljam o Kurtoi, pošto bez njega ne bi ni bilo finala, izgubili bismo od Liverpula (u finalu je branio Čeh). Razmišljam o Matiću, Filipeu Luisu i Oskaru, koji nisu igrali danas, kao i o onima koji su otišli – Švarceru, Salahu i Širleu, ovo je i njihov trofej“.

Matića je na poziciji zadnjeg veznog zamenio Kurt Zuma, koji inače igra štopera.

“Teško je halfu da igra zadnjeg veznog – veći je pritisak, mora brže da se misli i da se brže donose odluke, ali naš novi Marsel Desai vredno je radio ove nedelje i odigrao je fantastično“.

To je peti put u istoriji da Čelsi osvaja Liga kup, a i prethodna dva puta to su učinili sa Murinjom na čelu, u sezonama 2004/2005. i 2006/2007.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.