Može li Lampard da zaustavi Čelsi?

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Lampard da zaustavi Čelsi?

U subotu i nedelju u Engleskoj se igra 5. kolo Premijer lige, a u centru pažnje će biti veliki derbi Mančester siti – Čelsi.

Ekipa Žozea Murinja već ima pet bodova više od šampiona, pa je Siti pod velikim pritiskom pred ovaj duel.

U ostalim mečevima pete runde najprijatnije iznenađenje Aston Vila dočekuje Arsenal u subotu, Liverpul gostuje Vest Hemu, a Mančester junajted ide u Lester.

Žoze Murinjo sklopio je kockice pred ovu sezonu, pa Čelsi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << briljira na startu sa sve četiri pobede u prva četiri kola. Murinjovi timovi su u prošlosti često kritikovani da igraju dekadentan fudbal, ali Čelsi je do sada postigao čak 15 golova u sezoni, čak šest više od druge najefikasnije ekipe u ligi.

Tokom nedelje londonski tim je kiksnuo u Ligi šampiona odigravši samo 1:1 sa Šalkeom kod kuće, ali na toj utakmici Murinjo je kombinovao sastav, a protiv Sitija će na teren proverene snage, među kojima je i fantastični Dijego Kosta koji je do sada postigao već sedam golova.

Sa druge strane, ekipa Sitija je pretrpela bolan poraz u 90. minutu u Minhenu od Bajerna u Ligi šampiona, ali to nije jedini problem koji ima Manuel Pelegrini. Siti igra prilično loše na startu sezone, a u ligi je već ispustio pet bodova.

U centru pažnje biće i legenda Čelsija Frenk Lampard koji sada igra za Siti.

„To je fudbal. Da ste mi to rekli pre nekoliko godina, rekao bih nema šanse. Čak da ste mi to rekli i pre nekoliko meseci, kada je potpisao za Njujork... Nisam to očekivao. Ali to je njegova odluka, njegov život“, rekao je Murinjo.

Sa druge strane, Pelegrini je pred ovaj meč pokušao da stne u odbranu Jaje Turea.

„Mislim da Jaja nije kriv za nešto slabija izdanja. Jaja je uvak posvećen timu i svojim saigračima. Nemam nikakav problem sa njim“, rekao je Pelegrini i prokomentarisao mogućnost da Lamaprd zaigra: „Frenk je deo tima i biće u konkurenciji za tim.“

Najzanimljiviji duel koji će biti odigran u subotu igra se u Birmingemu gde Aston Vila dočekuje Arsenal. Ekipa Pola Lambera igra iznad svih očekivanja na početku ove sezone i trenutno je druga na tabeli sa 10 bodova.

Sa druge strane, tim Arsena Vengera se muči i osvojio je samo šest bodova u četiri utakmice. U nedelju će drugu pobedu u nizu pokušati da ostvari Junajted koji ima prilično lako gostovanje ekipi Lestera.

PL, 5. kolo:

subota:

KPR – Stouk

Aston Vila – Arsenal

Burnli – Sanderlend

Njukasl – Hal

Vest Hem – Liverpul

Svonsi – Sautempton

nedelja:

Lester – Mančester junajted

Totenhem – VBA

Everton – Kristal Palas

Mančester siti – Čelsi

Tabela:

1. Čelsi 12

2. Aston Vila 10

3. Svonsi 9

4. Sautempton 7

5. Mančester siti 7

6. Totenhem 7

7. Arsenal 6

8. Liverpul 6

9. Mančester junajted 5

10. Hal 5

11. Everton 5

12. Lester 5

13. Vest Hem 4

14. Stouk 4

15. Sanderlend 3

16. KPR 3

17. Kristal Palas 2

18. Burnli 2

19. VBA 2

20. Njukasl 2

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.