Monako korača ka tituli, pao i Lion! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Apr.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monako korača ka tituli, pao i Lion! (video)

Fudbaleri Monaka savladali su Lion na gostovanju i tako se dodatno približili osvajanju trofeja u Francuskoj.

Izabranici Leonarda Žardima položili su veliki ispit, kako su u 34. kolu Lige 1 bili bolji od Liona sa 1:2 (0:2).

Monako je od starta bio bolji rival, Mbape se našao u dobroj šansi već u 13. minutu, ali je traljavo šutirao te je Lopes sačuvao svoju mrežu.

Imao je prvu pravu priliku za Lion u 30. minutu Memfis Depaj, ali je bivši igrač >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Mančestera i PSV-a uputio loš udarac, te je Subašić to lako ukrotio.

Samo šest minuta kasnije, Monako dolazi do vođstva, strelac je bio "El Tigre". Izveli su gosti korner sa desne strane, Glik je sa druge stative glavom prebacio loptu na prvu, tamo se našao Radamel Falkao, koji bez problema gura loptu u mrežu nemoćnog Entonija Lopesa.

Nije prošlo ni 10 minuta od tog gola, na scenu stupa supertalentovani Kilijan Mbape. Dobio je loptu na oko 30 metara od gola Liona, sjurio se Lopesu, ušao u šesnaesterac, oslobodio se čuvara i matirao portuglaskog čuvara mreže za 0:2.

To je bio i konačan rezultat prvog dela igre, a nakon samo šest minuta nastavka, Tusar unosi dramu.

Depaj je izveo korner sa leve strane, Tusar je dobro skočio na drugoj stativi i zakucao loptu u mrežu nemoćnog Subašića.

Stupio je potom nešto slabijio period igre na obe strane, kako je Monaku i odgovaralo, a onda je strelac jedinog gola za Lion u 84. minutu umalo šokirao goste. Ispratio je odlično jedan centaršut, tukao glavom sa oko 11 metara od gola "Kneževa", ali je lopta otišla tik pored leve stative.

Do kraja Monako uspeva da se odbrani i zadrži prednost, vratili su se tako na čelo tabele, imaju isti broj bodova kao i PSŽ, ali i utakmicu manje.



Do kraja moraju da savladaju još Tuluz, Lil i Sent Etjen kod kuće, kao i Nansi i Ren u gostima ili da čekaju kiks PSŽ-a i osvojiće titulu, koju toliko dugo čekaju.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

L1: Mbape i Falkao vode Monako ka tituli

Izvor: B92, 24.Apr.2017, 00:05

Fudbaleri Monaka savladali su Lion u gostima u meču 34. kola francuske lige – 2:1...’Kneževi’ su od starta bili bolji protivnici na terenu i poslemnogobrojnih prilika Flakao u 36. minutu dovodi ekupu do vođstva...Samo osam minuta kasnije fenomenalni Mbape povećava prednosti i s tim rezultatom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.