Mladima Srbije 21 medalja na Igrama u Splitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladima Srbije 21 medalja na Igrama u Splitu

Srpski takmičari osvojili su 21 medalju u 10 sportova na Sportskim igrama mladih u Splitu, među kojima su devet zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih.

Više od 600 učesnika međunarodnog finala pobednika u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini okupilo se na splitskoj rivi najmasovnije sportske manifestacije za decu i omladinu Balkana.

Ono po čemu će se pamtiti boravak u Splitu nisu samo pobede na sportskim terenima, već i druženja sa vršnjacima iz regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Splitu, gde su uz spektakularan vatromet i dodelu odličja zatvorene 20. Sportske igre mladih.

Idejni tvorac Igara Zdravko Marić pozdravio je mlade sportiste i rekao da su Sportske igre mladih već 20 godina važan deo odrastanja dece na Balkanu.

"U ovom projektu je sve apsolutno besplatno, svako dete može da učestvuje, a do sada smo imali preko milion najmladih takmičara. Oni se druže, uče fer-pleju, da je bavljenje sportom važno, kao što je bitno i dovesti ih na igrališta i pomeriti od savremenih tehnologija", rekao je Marić.

U Srbiji se ove godine u kvalifikacijama takmičilo oko 50.000 dece, a Marić napominje da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Savezom za školski sport Srbije i predsednikom Zeljkom Tanaskovićem, ali i ponosan na podršku koju od početka Sportske igre mladih imaju od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Deca iz Srbije osvojila 21 medalju na Igrama mladih u Splitu

Izvor: Blic, 27.Avg.2016

Srpski takmičari osvojili su 21 medalju u 10 sportova na Sportskim igrama mladih u Splitu, među kojima su devet zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih...Više od 600 učesnika međunarodnog finala pobednika u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini okupilo se na splitskoj rivi najmasovnije sportske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.