Mitrović: Ne bojim se odlaska u Albaniju

Izvor: Politika, 06.Okt.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Ne bojim se odlaska u Albaniju

Nadam se da će utakmica proći u sportskom duhu, u sportskom nadmetanju dva tima, ističe reprezentativac koji je oborio dron na utakmici u Beogradu.- Milivojević: Imamo bolju reprezentaciju

U ovdašnjoj fudbalskoj javnosti, koja ne krije razočarenje zbog najnovijeg neuspeha naših fudbalera u kvalifikacijama za prevenstvo Evrope u Francuskoj, sve više se govori o predstojećem dvoboju u Elbasanu. Mnogo više se priča o tome hoće li ponovo biti incidenata, a sve manje o igri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << taktičkim zamislima jednog i drugog selektora, željama igrača. Nema sumnje da će u gro-planu biti bezbednosna situacija. Zbog toga se neodoljivo nameće pitanje: da li je FS Albanije spreman za najteži ispit do sada, jer utakmica sa Srbijom će biti mnogo više od igre.

U našem taboru, koji muku muči sa povređenim fudbalerima, za sada je situacija dobra. Stefan Mitrović, koji je nedavno prešao iz Frajburga na pozajmicu u redove belgijskog Genta, kaže da bi, ukoliko se i na stadionu u Elbasanu bude ponovila slična scena kao 14. oktobra prošle godine, kada je za vreme utakmice oborio dron sa zastavom „velike Albanije”, isto postupio. Ovaj fudbaler, koji se posle kratke pauze ponovo vratio u reprezentaciju, kaže da je srećan zbog toga i da jedva čeka revanš u Elbasanu. I među ostalim našim reprezentativcima vlada optimizam pred današnji put u Albaniju.

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić je juče pre podne obišao igrače u Staroj Pazovi, a zatim se sa timom svojih najbližih saradnika uputio na svečanost koju je FS Beograda organizovao u Lazarevcu, povodom otvaranja novog terena sa veštačkom travom. Ostali deo fudbalskih funkcionera je bio uz mladu reprezentaciju, koju večeras u Novom Sadu očekuje novi ispit u kvalifikacijama protiv Andore.

Raspoloženje među našim igračima i stručnim štabom znatno je popravljeno onog časa kada su lekari, nakon detaljno obavljenih pregleda, konstatovali da postoji velika mogućnost da se Nemanja Matić ipak u četvrtak uvrsti u naš najjači tim.  Dobra vest je da je Aleksandar Kolarov juče odradio ceo trening.

Prvotimac Genta ne krije da je srećan što se ponovo vratio u najboljim nacionalni tim.

– Srećan sam što sam ponovo u Staroj Pazovi, među prijateljima, kazao je Stefan Mitrović. Utakmica sa Albanijom je specifična iz više razloga. Iskreno, ne očekujem veće probleme na gostovanju. Verujem da će utakmica proći u sportskom duhu i nadmetanju dva tima, koji u predstojeći susret ulaze sa različitim ambicijama.

Na pitanje da li je posle meča sa Albanijom imao problema u klubu sa saigračima albanske nacionalnosti iskusni štoper je odgovorio:

– Ne, nisam imao. Uglavnom sam imao korektan odnos sa saigračima. A ako me pitate da li bi isto postupio i u Elbasanu, ukoliko se pojavi dron, potvrdno bih vam odgovorio.

On ne krije da očekuje da zaigra od prvog minuta  da nema nikakvu tremu pred meč u četvrtak.

– Utakmica sa Albanijom je za nas kao i svaka druga. Idemo da pobedimo – naglasio je Stefan Mitrović.

Odbrana će imati najteži zadatak. Nenad Tomović, koji u dresu Fiorentine postiže zapažene partije, ne krije da očekuje incidente i provokacije domaćih igrača.

– Svesni smo da će domaći fudbaleri biti spremni na sve, pa čak i na provokacije, ukoliko im ne krene dobro. Ukoliko budemo na teren izašli mirne glave, ubeđen sam da možemo da pobedimo. Zbog toga je uvodni period utakmice veoma bitan – kaže Tomović.

Po njegovom mišljenju, postoje dva velika motiva među našim igračima pred put u Elbasan.

– Prvi, da pokažemo da je ovaj neuspeh u kvalifikacijama samo splet nesrećnih okolnosti. I drugo, rivalitet između dve reprezentacije, dve države je ogroman.

Luka Milivojević smatra da ona ekipa koja bude mirnija na terenu ima mnogo veće šanse da trijumfuje.

– Mnogo puta do sada smo bili neuspešni, posebno kada smo imali jak pritisak od strane fudbalske javnosti. Čini mi se da je sada situacija drugačija. Albanski fudbaleri imaju mnogo veći pritisak, jer njima pobeda ostvara vrata ka Francuskoj. Naš zadatak je da u fer i korektnoj igri pokažemo koliko vredimo i da im ne dozvolimo da tamo stignu. Realno, imamo bolju ekipu od njih. Ako odbrana bude uspela da izdrži prve nalete, koji će sigurno biti najjači, onda sam siguran da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Iskreno, dao bih sve za pobedu u Albaniji – ne krije prvotimac grčkog Olimpijakosa.

Dragan Todorović

-----------------------------------------

Počela prodaja karata za Portugaliju

Srbija će u nedelju na stadionu Partizana (18 č) u poslednjem kolu kvalifikacija dočekati lidera u našoj grupi, reprezentaciju Portugalije. FSS je od ponedeljka pustio u prodaju ulaznice za taj meč koje se prodaju po ceni od 400 do 1.200 dinara. Nema sumnje da će taj duel, pre svega zbog dolaska velikih majstora fudbala na čelu sa Kristijanom Ronaldom, biti prava prilika za naše ljubitelje fudbala da dođu u što većem broju, kako bi na delu mogli da vide prvu vedetu Real Madrida i svetskog fudbala.

D. T.

-----------------------------------------

U Novom Sadu Srbija–Andora

Večeras (18 č) u okviru novog ciklusa kvalifikacija za prvenstvo Evrope u fudbalu za mlade reprezentacije Srbija dočekuje Andoru. Biće to nova šansa za izabranike Tomislava Sivića da pokušaju da ostvare novu pobedu u kvalifikacijama, koje 12 najboljih selekcija direktno vodi u Poljsku, koja će 2017. godine biti domaćin,  i da sa maksimalnim učinkom dočekaju novi ispit, 13. oktobra, kada odaze u goste Litvaniji, koju su na startu u prvom kolu lako i ubedljivo sa 5:0 pobedili u Gornjem Milanovcu.

D. T.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.