Misija OKS prva putuje u Rio kao servis za srpske sportiste

Izvor: Sportske.net, 23.Jul.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija OKS prva putuje u Rio kao servis za srpske sportiste

Šef misije olimpijskog tima Srbije Damir Štajner otputovaće danas sa saradnicima u Rio De Žaneiro, gde će u narednih mesec dana imati zadatak da dočeka i obezbedi uslove sportistima

"Zadatak je da budemo dobar i kvalitetan servis svim našim sportistima, što smo se trudili da budemo i u prethodne četiri godine. To uvek može bolje, ali mislim da sportisti mogu da budu zadovoljni, a potrudićemo se da tako ostane i u narednih mesec dana, kada treba da dodje kruna svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << što smo radili u prethodne četiri godine", rekao je Štajner novinarima pred put.

Štajner će sa svojim zamenikom, kao i delom lekarskog osoblja otputovati letom preko Dubaija za Rio, gde će po dolasku u nedelju uveče imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, trasport, treninge, kao i ostalih logističkih stvari.

Šef misije je ocenio da je atmosfera u timu izuzetno dobra.

"To će doprineti da tim Srbije živi kao jedan organizam narednih mesec dana u Olimpijskom selu. Želim svima puno sreće i radujem se što ću moći sve da sačekam i da se družimo", kazao je Štajner i dodao da bez podrške i bliske saradnje sa svim sportskim savezima ne bi bilo moguće pripremiti "logistički zahtevan poduhvat".

Prvu ekspediciju za Rio ispratili su potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki, koji su ocenili da se mnogo i dobro radilo tokom četvorogodišnje pripreme za Igre u Riju.

Paspalj je istakao da je siguran da je srpski tim spreman za najveće takmičenje koje postoji.

"Ostvarivanje norme je veliki uspeh za svakoga ko je to uspeo. Čestitam svima ponaosob, kako i ionima koji su pomagali. Svima želim puno zdravlja, a siguran sam da će svako od sportista uraditi sve što može da pruži najbolje i kada bude trebalo bude i najbolji", rekao je Paspalj.

Višacki je naveo da je ponosan što je deo olimpijskog procesa

"Ponosan sam što sam deo ovog procesa i što smo kao mala zemlja došli u poziciju da imamo kvalitetan i respektabilan tim za Olimpijske igre. Sam plasman Srbije je sjajna stvar i svi treba da budemo ponosni na to. Očekivanja su najviša. Niko od nas ko je učestvovao u procesu, niti bilo ko iz naroda, može da ima više očekivanja od samih sportista koji su se za to spremali. Mi treba da ih podržimo", kazao je on.

Višacki je poželeo sreću Štajneru i saradnicima koji će voditi tim Srbije tokom sledećih mesec dana i zahvalio im je na uloženoj energiji kako bi se sportisti osećali dobro i imali sve što je potrebno kada stignu u Rio.

Generalni sekretar OKS-a je dodao da će to biti izazov jer se Olimpijske igre prvi put održavaju u Južnoj Americi, ali da će sportisti imati sve što je potrebno i da neće biti problema, s obzirom na iskustvo i energiju ljudi koji čine misiju.

Olimpijske igre će se održati od 5. do 21. avgusta, a Srbiju će predstavljati 103 takmičara u 14 sportova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OČEKIVANJA SU NAJVIŠA: Prethodnica Misije OKS otputovala za Rio

Izvor: HotSport.rs, 23.Jul.2016

Prethodnica Misije Olimpijskog tima Srbije otputovala je danas za Rio de Žaneiro, gde će se održati Olimpijske igre.. . Prve putnike za Rio, sa aerodroma Nikola Tesla, pozdravili su potpredsednik OKS Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki.. – Deluje da je brzo prošlo četiri godine...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.