Milojević: Plata za igrača je isto kao vazduh za čoveka

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Plata za igrača je isto kao vazduh za čoveka

Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao j da su mnoge stvari u srpskom fudbalu postavljene naopako, pa se sasvim jednostavna činjenica, poput one da su on i njegovi igrači plaćeni na vreme predstavlja kao privilegija.

„Novac je nagrada za rad, da samo mirnije radite svoj posao, a kod nas je sve okrenuto naopačke i samo se priča o novcu. To je otprilike kao da konstatujemo da je čoveku da bi živeo potreban kiseonik. Fudbal jeste specifičan, ali isto je kao i u drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zanimanjima, gde radnik dobija novac za ono što radi, a kad je radnik plaćen na vreme svakako je motivisaniji i bolje radi. Tako je kod nas u Čukaričkom, a druga je tema koliki je to novac, jer ako samo jurite za novcem, nećete ga stići, ni u fudbalu, ni u životu", izjavio je Milojević Tanjugu uoči odlaska Čukaričkog na Kipar, gde će se ekipa pripremati za prolećni deo sezone.

Ekipa sa Banovog brda, jedina u Srbiji koja ima privatnog vlasnika, biznismena Dragana Obradovića, jesenji deo sezone završila je na četvrtom mestu sa 28 bodova, a ujedno se i plasirala u polufinale Kupa, gde je očekuje dvomeč sa Voždovcem.

Ambicije za proleće su jasne - borba za trofej u Kupu i plasman na evro scenu, ali Milojević posebno ističe i borbu za pune tribina stadiona na Banovom brdu.

„Naše su ambicije pre svega da igramo dobar fudbal i da promovišemo mlade igrače. Moja lična ambicija je da igrama privučemo što više publike da nas gleda, da dođu na stadion i prepoznaju naš trud, da budemo sve bolji i bolji, korak po korak, na kraju ćemo videti gde smo", naveo je Milojević.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i nekoliko grčkih klubova među kojima je i Panatinaikos trenersku diplomu i profi licencu stekao je u Grčkoj, ali trenutno je potpuno posvećen izazovima na Banovom brdu.

„Celu karijeru gradio sam po principu 'step by step', prvo kao igrač i sada kao trener. Prvo u omladinskoj školi Zvezdi gde sam stekao dragocena iskustva, pa u Javoru i sada u Čukaričkom. Već tri godine sam ovde, klub je jako ambiciozan, što mi u potpunosti odgovara jer sam i ja čovek koji misli da mogu zvezde sa neba da se skinu. Pored vlasnika kluba vidimo da je sve moguće, a sve se uklapa i u moju životnu filozofiju da čovek ne zna koje su mu mogućnosti, nego mora da veruje i da radi", poručio je Milojević.

Fudbaleri Čukaričkog u prvom kolu prolećnog dela sezone 21. februara dočekuju Napredak iz Kruševca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.