Milica Gardašević šampionka Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milica Gardašević šampionka Evrope

Mlada Novosađanka, Milica Gardašević pobedila je na EP za starije juniorke u Grosetu u skoku udalj (EP U20). Ona je zlatnu medalju osvojila skokom iz treće serije od 6.46 metara, i tako postala juniorska šampionka Evrope.

Pulenka trenera Marka Milinkova, samo dan pre imala je fantastičan skok u kvalifikacijama kada je doskočila čak do 6.62 m. U finalu nije uspela da ponovi taj rezultat, ali je uprkos tome opravdala ulogu favorita. Ona je jedina srpska atletičarka koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << osvojila medalju na ovom prvenstvu, i to onu najsjajniju. Rekord u ovoj discplini i dalje ostaje u vlasništvu Ivane Španović sa daljinom od 6.71 m.

- Zaista ne znam šta bih rekla u ovom trenutku, presrećna sam prvim mestom. Zahvalila bih se svima na podršci. Atmosfera na stadionu je bila divna, publika je sjajna, jedno veliko iskustvo za mene - rekla je evropska šampionka.

Drugo mesto zauzela je takmičarka iz Nemačke, Krist Tabea sa rezultatom 6.41 m, a treće mesto pripalo je Šveđanki, Karlen Kaiza sa rezultatom 6.32 m.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.