Miler za B92: Navijači? Čoveče, najbolji na svetu

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler za B92: Navijači? Čoveče, najbolji na svetu

Kvinsi Miler, jedan od heroja Zvezdine pobede nad Real Madridom, rekao je za B92 da nikada nije video bolje navijače u svojoj karijeri.

Crveno-beli su u petak u sjajnoj atmosferi u hali Pionir pobedili prvaka Evrope sa 94:88 i tako sačuvali šansu za plasman u Top16 fazu.

Kvinsi Miler bio je uz Majka Cirbesa najzaslužniji za istorijski trijumf Zvezde. Meč je završio sa 24 poena (7-10), 7 skokova, 2 asistencije i 2 blokade.

„Čoveče, ovi navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su najbolji navijači na svetu. Igrao sam na koledžu i u NBA, od srednjoškolskog do najvišeg nivoa, ali ništa ne može da se poredi sa navijačima Crvene zvezde. Najbolji navijači ikada viđeni“, rekao je Miler za B92.

Crvena zvezda je sredinom treće deonice imala minus od deset poena i upravo je Miler serijom poena vratio crveno-bele u igru i dao im šansu u poslednjoj četvrtini.

„Samo sam se trudio da pobedim. To je sve o čemu sam razmišljao. Nije me zanimalo koliko ću poena postići, nisu me zanimale akcije, samo sam želeo da dobijem utakmicu“, dodao je sjajni Amerikanac.

On je uz odličan napad protiv Reala odigrao i veoma dobru odbranu na Noćioniju i Rejesu kada je bilo najpotrebnije.

„Sve je u odbrani. Možete da postignete koliko god hoćete poena, ali odbrana dobija utakmice. Trener nam je to rekao, mnogo radimo odbranu na treninzima i to je glavna stvar na koju se koncentrišemo.“

Miler kaže da se brzo uklopio u sastav crveno-belih, iako je sttigao tek pre mesec i po dana i nikada ranije nije igrao u Evropi.

„Odmah sam se uklopio sa ovim momcima, po ceo dan smo zajedno. Pomogli sum mi mnogo da se prilagodim, zbližili smo se. Igramo čak i ’Call of Duty’ po ceo dan, nas 10 smo umreženi i između treninga igramo.“

Zvezda je posle pobede protiv Reala ponovo otvorila vrata Top16 faze, ali Miler kaže da ne razmišlja o eventualnom prolasku.

„Nisam zabrinut za Top16. Igramo jednu po jednu utakmicu, ne gledamo toliko unapred.“

Nikola Rebić i Marko Gudurić odigrali su ključne role u ključnim momentima, a i Miler je imao samo reči hvale za njih.

„Oh, čoveče. Danas su odigrali izvanredno. Rebić posebno, organizovao je mnogo odličnih akcija na kraju, u nekoliko navrata je sjajno proigrao Majka po košem. Dvojica sjajnih igrača, volim ih.“

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.