Mihajlovićeva za RTV: Završetak Žeželja do novembra 2017.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva za RTV: Završetak "Žeželja" do novembra 2017.

Žeželjev most će biti završen najkasnije u novembru 2017. godine, i to je jedan od naših prioritetnih projekata, najavila je u intervjuu za RTV potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila da je izuzetno značajno to što su dve vlade organizovale zajedničku sednicu da bi, kako je naglasila, radili brže i efikasnije, ali odmah razgovarali i o tome šta mogu da budu kritične tačke, kako bi ih predupredili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Još prethodna vlada Aleksandra Vučića pokrenula je gradilište Žeželjevog mosta. Još tada smo uklonili sve tehničke probleme, obezbedili da se nastavi normalno plaćanje. Sada je potpuno jasno da je na vidiku kraj. Građani Novog Sada i Vojvodine, u novembru sledeće godine, mada je naša želja da to bude jul, konačno će imati završen Žeželjev most", rekla je Mihajlovićeva.

"Takođe, kao prioritetan projekat smo vratili izgradnju Fruškogorskog koridora. Završena je izrada projektno tehničke dokumentacije sa Putevima Srbije, a projekat je prošao i revizionu komisiju Vlade Srbije, koja konačno određuje da li je neki projekat dobar i da li može da se krene u realizaciju. Sledeće godine, Vlada će izdvojiti novac za eksproprijaciju, i razgovaraćemo o načinu finansiranja izgradnje Fruškogorskog koridora. U planu je da krajem naredne godine, ili u prvom kvartalu 2018. godine, građani vide i mehanizaciju na terenu. Inače, procenjena investiciona vrednost celog koridora je 400 mil. Evra, a neće biti jeftinija ni eksproprijacija", dodala je ona.

Ministarka Mihajlović najavila je i dodatna ulaganja u Novi Sad, kako bi se što bolje pripremio za 2021. godinu kada će biti evropska prestonica kulture. Ona je istakla da su danas, na sednici dve vlade, razgovarali o tome da na jednu od sednica vlade u Beogradu dođe gradonačelnik Novog Sada, kako bi dodatno razmotrili šta je to što kao Vlada Srbije, i sva resorna ministartva mogu da učine kako bi Novi Sad što spremnije dočekao 2021. godinu.

Govoreći o ulaganjima u putnu infrastrukturu, ministarka Mihajlović je naglasila da nema ništa protiv toga da se osnivaju i dodatna preduzeća, poput preduzeća za puteve Vojvodine, ali samo ako bi to doprinelo da se radi efikasine. Protekle dve godine, u rehabilitaciju putne mreže u Vojvodini uloženo je 6, 7 milijardi evra, a iz tri kredita: Svetske banke, EBRD i Evropske investicione banke, urgentno će biti uloženo još 110 miliona evra u modernizaciju puteva u Vojvodini.

U vezi sa navodnim imenovanjem bivšeg ministra Velimira Ilića za direktora JP Koridori Srbije, ministarka Zorana Mihajlović kaže:

"Mnogo je posla i puno izazova kada govorimo o Koridori Srbije. Ne znam da su u tom smislu (imenovanje Velje Ilića) vođeni neki razgovori, niti je Vlada Srbije donela takvu odluku, niti smo na vladi razgovarali o tome. Ali bih zaista volela da Ilić razmisli o tome da li uopšte može da vodi jedno takvo preduzeće, budući da nas čeka završetak koridora 10 sledeće godine. Nekako mi se čini da treba da razmišljamo na drugi način kako bi ta preduzeća bila efikasnija. Mnogo je novca u preduzećima koja se bave putevima. Moramo svi da vodimo računa o tome da to bude sve na najracionalniji način iskorišćeno. Mnogi su imali šanse da se u tom poslu isprobaju, a samo rezultati mogu da budu neka vrsta reference", naglasila je ministarka Mihajlović.

Država je spremna za letove za Los Anđeles, Kanadu, Kinu, a najpre 2017. godine sa aerodroma Nikola Tesla kreću prvi direktni letovi za Pekin, najavila je ministarka, naglasivši da je Er Srbija kompanija sa najvećim potencijalom u rasta od svih aviokompanija u regionu, jer je za samo tri godine od osnivanja od tadašnjih 17, došla do 47 destinacija na koje leti.

Upitana da prokomentariše spekulacije o mogućim kandidatima na izborima za predsednika Srbije, kao I to da li je Srbija spremna da ima ženu na čelu države, ministarka Mihajlović kaže:

"O kandidatu ćemo razgovarati iduće godine u martu, iako je to medijima i nekim potencijalnim kandidatima i sada zanimljivo. Da li je Srbija spremna za predsednicu? Imamo puno žena na vrlo odgovrnim pozicijama: guvernerku, predsednicu Narodne skupštin, tužioca, nadam se da će i u Pokrajinskoj vladi biti više, ali to zavisi od toga koliko sami građani osećaju da žene mogu da se pojavljuju mnogo više u političkom životu i da su spremne jednako kao i muškarci da donose odluke i da rade posao", zaključila je u intervjuu za RTV, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.