Mihajlović: Vratiću se jednog dana

Izvor: B92, 20.Nov.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vratiću se jednog dana

Trener Samporije Siniša Mihajlović kaže da je za njega bio san da vodi reprezentaciju Srbije i da će se jednog dana vratiti na klupu ’Orlova’.

“Oduvek sam razmišljao srcem – voditi Srbiju bio je san koji sam mogao da nastavim, ali kada sam dobio poziv odavde, shvatio sam da moram da se odužim Sampdoriji za sve što je uradila za mene u prošlosti, kada je meni to bilo potrebno“, rekao je Mihajlović na godišnjicu svog dolaska na klupu Đenovljana.

“Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to rizik, skoro svi ljudi sa kojima sam razgovarao smatrali su da nije logično da prihvatim. Imao sam ugovor na još dve-tri godine, mogao sam da ostanem koliko sam hteo, a i način života je utoliko bolji zato što kao selektor imaš više slobodnog vremena. Ali ja volim izazove, uvek sam ih prihvatao i sve je ispalo kako treba. Ipak, jednog dana ću se vratiti u nacionalni tim“, dodao je Mihajlović.

Kada je pre 365 dana preuzeo Sampdoriju, tim je bio treći otpozadi na tabeli, a sezonu je završio na 12. poziciji.

“Došao sam i pitao sam šta ja mogu da uradim za Sampdoriju, a ne obrnuto“, kaže srpski stručnjak.

Ove sezone Sampdorija igra izvanredno i posle 11 kola nalazi se na četvrtoj poziciji u Seriji A sa 20 bodova.

“Video sam kako smo se prošle godine spasli, to je bilo čudo. Sada igrače poznajem dobro, iskusniji su“.

Takođe, Mihajlović je promenio i formaciju.

“Kada se uzme u obzir način na koji ja vidim fudbal i moj mentalitet, kao i činjenicu da volim da se igra presing, preferiram formaciju 4-2-3-1. Ipak, treba u obzir uzeti i karakteristike igrača, to da imamo Gabijadinija i Edera po bokovima, onda više igram 4-3-3“, objasnio je srpski stručnjak.

Mihajlović ističe da voli da pruži šansu mladim igračima i da rizikuje.

“Ne gledam godine, već to da li je neko dobar igrač ili nije. Uvek radim, i u klubu i u reprezentaciji, kao da ću biti tu sledećih 20 godina – rizikujem i dajem šansu mladima. Preuzimam odgovornost, a onda sam ponosan kada vidim da se to isplaćuje kao u slučaju Okake, Sorijana, Obijanga, Mustafija“, zaključio je Mihajlović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlovic Vraticu se jednog dana

Izvor: medio.rs, 20.Nov.2014

Trener Samporije Siniša Mihajlović kaže da je za njega bio san da vodi reprezentaciju Srbije i da će se jednog dana vratiti na klupu ’Orlova’.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.