Miha se iz Bergama ponovo uključio u trku za Evropu, Janković jači od Brkića

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miha se iz Bergama ponovo uključio u trku za Evropu, Janković jači od Brkića

Fudbaleri Kaljarija poraženi su na svom terenu od Verone sa 1:2 u prvom nedeljnom meču 25. kola Serije A, dok je Sampdorija uspela da prekine niz loših rezultata, posle preokreta savlada Atalantu u gostima sa 2:1 i vrati se evropski put. Ćezena je slavila protiv Udinezea 1:0, Lacio je bio bolji od Sasuola sa 3:0, dok su Palermo i Empoli podelili bodove 0:0.

Opšte je poznato u Italiji da je gostovanje u Bergamu ponekad teže od utakmica sa Juventusom ili Romom. Ipak, Sampdorija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju predvodi Siniša Mihajlović, uspela je preokretom protiv Atalante da ostvari pobedu i tako se ponovo nađe na samo tri boda od kvalifikacija za Ligu Evrope.

Domaća ekipa je u 16. minutu posle asistencije Dramea došla do vođstva pošto je sjajno reagovao štoper Stendardo, tako da se već nagoveštavao ishod susreta. Atalanta je imala prednost sve do 68. minuta kada je novo pojačanje Đenovljana Murijel zatresao mrežu i poravnao rezultat.

Ključni trenutak utakmice bio je 81. minutu kad je asistent kod prvog gola Sampe, Okaka pogodio za preokret i tako vratio na pravi kolosek svoju ekipu i podržao Sinišine ambicije.

Lacio nije imao razumevanja za Sasuolovu igru i dobre rezultate, pa je golovima Andersona, Klosea i Parola odneo tri boda sa gostujućeg terena, a ceo plen je uzela i Ćezena koja je pogotkom Rodrigeza savladala Udineze.

Duel KaljarijaVerone je bio i mali srpski okršaj srpskog golmana Željka Brkića koji je dva puta bio matiran u okršaju sa gostima za koje je Boško Janković igrao do 55. minut

Čuvar mreže Kaljarija prvi put je kapitulirao već u devetom minutu kada je Luka Toni bio brži iz prve centaršut Halfredsona pretvorio u vođstvo Verone, dok je rezervista Taleb, koji je ušao umesto Jankovića na terenu proveo nepun minut i udvostručio prednost.

Jedino što je ekipa sa Sardinije uspela je da u samom finišu ublaži poraz zahvaljujući slobodnjaku Kontija.

Serija A, 25. kolo:

Subota:

Kjevo - Milan 0:0

Nedelja:

Kaljari - Verona 1:2 (0:1)

(Konti 90 - Toni 9, Taleb 56)

Palermo - Empoli 0:0

Sasuolo - Lazio 0:3 (0:1)


(Anderson 45, Klose 70, Parolo 77)

Atalanta - Sampdorija 1:2 (1:0)

(Stendardo 16)

Ćezena - Udineze 1:0 (0:0)

(Rodrigez 76)

18.00 Inter - Fiorentina

20.45 Torino - Napoli

Ponedeljak:

20.45 Roma - Juventus

*Utakmica između Đenove i Parme je odložena

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preokret Sampe, Lacio u seriji

Izvor: B92, 01.Mar.2015

Ubedljivi Lacio, preokret Sampdorije, minimalac Čezene i "nula" na Siciliji, obeležili su popodnevne subotnje mečeve 25. kola Serije A...Lacio je sa 3:0 razbio Sasuolo u gostima i trećom uzastopnom pobedom stigao do četvrtog mesta na tabeli...Sampdorija Siniše Mihajlovića je preokretom u Bergamu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.