Migranti ponovo svađaju Austriju i Mađarsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti ponovo svađaju Austriju i Mađarsku

Migranti, koji su proteklog vikenda pokušali da pređu austrijsku granicu, razlog su novog spora između Austrije i Mađarske.

Šef odeljenja za zaštitu granice mađarske policije Laslo Balaš javno je napao Austriju zbog, navodnog, proterivanja migranata u Mađarsku.

"U skladu sa pravilima Šengena proterivanje je moguće samo uz saglasnost mađarskih vlasti, a takve nije bilo", kazao je on dodajući da se radi o 58 osoba.

Međutim, u Austriji su potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iznenađeni novim kritikama iz Budimpešte.

Naime redovno se dešava da austrijske vlasti zaustave migrante na svojoj međi i da ih vrate u Mađarsku, ali novo u celoj priči je da je Mađarska od takve jedne akcije proglasila političku krizu, navode u Beču.

Uzrok novih turbulencija su desetine izbeglica koje su u nedelju "uhvaćene" na granici Austrije, i koji su vraćeni u susednu Mađarsku, ali ne ilegalno proterani kako tvrde mađarske vlasti.

Prema rečima portparola policije pokrajine Burgenland Danijele Landauer u Mađarsku je vraćeno 39 osoba koje su ilegalno ušle u Austriju u predelu oko mesta Nikelsdorf.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.