Mi političari ne smemo nigde?

Izvor: B92, 14.Apr.2014, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mi političari ne smemo nigde?"

Potpredsednik FK Crvena zvezda Ivica Tončev rekao je da na sednici UO nije bilo reči o novcu, već o tome zašto su potpisivani ugovori zbog kojih preti UEFA.

"Nije bilo reči o novcu, više smo pričali o ugovorima, zašto su tako potpisivani. Angažovaćemo advokatsku kancelariju da nam pojasne i kažu šta UEFA od nas traži", rekao je Tončev po izlasku sa sednice.

Evropska fudbalska unija zapretila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zvezdi kaznama zbog kršenja finansijskih propisa, među kojima su i neisplaćena dugovanja prema bivšim igračima.

"Treba da se zna ko je kriv i da se pokrene postupak protiv njih. Situacija u klubu jeste alarmantna, ali znate i sami da to nije ništa do ove uprave. Moje mišljenje je da imamo više od 50 odsto šanse da igramo u Evropi sledeće sezone", rekao je Tončev.

Nedavno se u Srbiji ponovo pokrenula priča o privatizaciji klubova, a potpredsednik Zvezde izneo je lični stav o tom pitanju.

"Klub će da se privatizuje, a moje mišljenje je da svi klubovi u zemlji treba da se privatizuju. Stav Crvene zvezde biće iznet narednih meseci, nedelja, dana".

Novinari su ga pitali i da li političari treba da se povuku iz sporta.

"A ko da dođe? Mi političari izgleda ne smemo nigde da budemo", rekao je clan Socijalističke partije Srbije.

Tončev je potvrdio da su sastanku UO prisustvovali i prvotimci Nenad Milijaš, Nikola Mijailović i Dragan Mrđa, ali ne "zbog finansija", već zbog karantina i priprema za utakmicu protiv Novog Pazara.

Član Upravnog odbora Branko Kovačević otkrio je novinarima da je UEFA Zvezdi dala rokove za plaćanje, od kojih su prvi 24. aprila i 15. maja.

Upitan koliki je dug koji treba da se plati, Kovačević je odgovorio: "Dva-tri-pet miliona".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.