Mesi je čist, ali njegov otac...

Izvor: Mondo, 06.Okt.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi je "čist", ali njegov otac...

Pravosudni organi u Španiji odustali su od gonjenja Lionela Mesija zbog utaje poreza. Njegov otac, međutim, moraće da odgovara na optužbe.

Foto: AP/Manu Fernandez

Lionel Mesi "otresa" rivale na terenu, a danas je izvojevao još jednu pobedu - van terena.

Prema informacijama šoanskih medija, pravosudni organi odustali su od gonjenja Mesija zbog sumnji da je zajedno sa svojim ocem utajio porez u visini od oko četiri miliona evra.

Ali, njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << otac Horhe, nije bio te sreće. On će morati da odgovara na te optužbe.

Ako se dokaže da je kriv preti mu 18 meseci zatvora i kazna od dva miliona evra.

Otac Barselonine legende je optužen da je preko off-shore kompanija stvorio mrežu čiji je cilj bilo sakriti pravi iznos profita ostvarenog na prodaji Mesijevog lika. Horhe Horasio Mesi prodavao je prava na fotografije svog sina raznim kompanijama u Urugvaju, Belizeu, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji, a dobit nije bila prijavljena.

Mesi je 2013. uplatio španskim vlastima pet milona evra kao "korekciju zaostataka", što je navelo na zaključak da je tu zaista bilo nekih mutnih radnji. Ipak, iako je izgledalo da će biti na optuženičkoj klupi zajedno sa ocem, to se neće dogoditi.

Mesijevi advokati su u njegovu odbranu naveli da on "nijedan sekund svog života nije posvetio čitanju i analizi" spornih ugovora.

Nije zgoreg pomenuti da je argentinski fudbaler u vrhu najplaćenijih sportista na svetu (prema Forbsu). Do juna ove godine je zaradio 41,3 miliona dolara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.