Mesi izabrao gol karijere: Ono u Rimu se pamti zauvek (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi izabrao gol karijere: Ono u Rimu se pamti zauvek (VIDEO)

Bilo je i lepših, sigurno, ali as Barselone kaže da je ovaj bio izuzetno važan

Ukupno 535 golova dosad za klub i reprezentaciju. Nijedan kao onaj od pre šest godina. Doduše, navikao nas je Lionel Mesi na razne akrobacije, „reprizu“ Maradoninog slaloma sa Mundijala u Meksiku, „kifle“ iz slobodnjaka, „štikle“, majstorstva sa udaljenosti ili minijature iz peterca, no uverava da je najbolji gol dao u finalu Lige šampiona protiv Mančetser junajteda 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine u Rimu.

Tad se u 70. minutu, na centaršut Ćavija Ernandeza, iskrao na drugoj stativi, pobegao iza leđa Rija Ferdinanda koji bi ga u svakoj drugoj situaciji stigao ili bar nadskočio, ali se ispostavilo da je savladao Edvina van der Sara i na taj način zapečatio sudbinu Crvenih đavola.

Pogotkom za 2:0 (prethodno u prvom poluvremenu strelac bio Samjuel Eto) doneo je Argentinac Kataloncima treću titulu prvaka Evrope. Drugu otkako je on u klubu. A danas ih već ima četiri.

„Uvek sam govorio da mi je bitnije da li je gol važan, nego da li je lep. Zato, smatram da je najbolji onaj koji sam prvi put dao u finalu Lige šampiona. Glavom, protiv Mančetser junajteda. Jednostavno, bio je važan“, rekao je Mesi u intervjuu objavljenom na zvaničnom sajtu njegovog kluspkog saigrača Nejmara, povodom Leovog 29. rođendana.

Zanimljivo, Mesi je Mančester junajtedu dao još jedan gol u finalu, 2011. godine na Vembliju. Taj je bio tehnički doteraniji, ali verovatno se vodio onom krilaticom - prvi se najduže pamti.

Podsetite se kako je to bilo 2009.



A kako 2011.



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.