Matić: Trijumf nad Sitijem otvara put ka tituli, ali nije odlučujući

Izvor: Press, 30.Jan.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Trijumf nad Sitijem otvara put ka tituli, ali nije odlučujući

"Ta tri boda bi nam ortvorila put ka tituli. Ali, daleko od toga da bi sve bilo rešeno", poručio je srpski fudbaler
Čelsi sigurnih hodom gazi ka tituli prvaka Engleske, prvoj od 2010. godine, a igra Plavaca u ogromnoj meri zavisi od reprezentativca Srbije Nemanje Matića. Pet bodova prednosti u odnosu na Mančester Siti su velika zaliha za ekipu Žozea Murinja, a  Matić smatra da duel sa Građanima ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << neće biti odlučujući za šampionsku trku.

Veliki okršaj dva glavna konkurenta za titulu odigraće se u subotu od 18.30 na Stamford Bridžu u Londonu, a u prvom delu sezone u Mančesteru nije bilo pobednika (1:1).
"Ne bih se usudio da kažem da će taj derbi odlučiti prvaka, jer i njih i nas čeka još 15 teških utakmica do kraja prvenstva. Mogao bi samo da ga nagovesti, u slučaju Čelsijeve pobede. Ta tri boda bi nam ortvorila put ka tituli. Ali, daleko od toga da bi sve bilo rešeno", za portal Goal.

Čelsi se nedavno plasirao i u finale engleskog Liga kupa, a u polufinalu je posle produžetaka eliminisao Liverpul. Pored toga, Plavce očekuje i duel osmine finala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom.

Matić je naveo i da je, kao i svi, oduševljen igrama Dijega Koste i brzinom adaptacije na novu ligu i stil fudbala.
"Brzina i način Dijegove adaptacije na novu ekipu, ligu i fudbal drugačiji od onog u njegovoj Španiji samo govori o Kostinim igračkim kvalitetima i karakteru. Istina, došao je kao zreo fudbaler, prvak Španije i finalista Lige šampiona. To iskustvo mu je olakšalo stvari u Engleskoj”, naveo je on.

Srpski fudbaler dodao je da su mu dve najveće želje za 2015. godine osvajanje titule prvaka Engleske i ulazak u idealan tim FIFA.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Azar pred Siti: Navijači, pomozite

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 09:34

Vezni fudbaler Čelsija Eden Azar nada se da će navijači pomoći timu u derbiju 23. kola sa Mančester Sitijem...“Biće teška utakmica, znamo da Siti igra veoma dobro. Znamo da ćemo imati osam bodova prednosti ako pobedimo i zato moramo da budemo spremni. Protiv Liverpula u Liga kupu bila je neverovatna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.