Matić: Mi smo favoriti, dokazaćemo to u kvalifikacijama

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Apr.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Mi smo favoriti, dokazaćemo to u kvalifikacijama

Selektor muške reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je da je njegova ekipa favorit i da će to dokazati u kvalifikacijima za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.
Najbolji srpski rukometaši igraće u kvalifikacionoj grupi četiri zajedno sa Islandom, Crnom Gorom i Izraelom, odlučeno je žrebom u Varšavi.
- Dobro ćemo se pripremiti, kako bismo što bolje igrali, ostvarili što bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << rezultat i izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Mi važimo za ozbiljnog favorita i to ćemo pokazati. Biće neugodno na gostovanjima, ali ipak ćemo se kvalitetno pripremiti i uspešno prebroditi kvalifikacije – rekao je Matić.
On je dodao da je grupa zanimljiva jer reprezentacije Izraela i Crne Gore vode srpski stručnjaci Dragan Đukić i Ljuba Obradović.
Zadovoljan žrebom može da bude i kapiten Momir Ilić, koji je poručio da Srbija može da se „nosi” sa svim reprezentacijama iz grupe.
- Rezultat na kraju zavisi samo od nas, kako budemo igrali i kako se budemo odnosili prema državnom grbu. Sve reprezentacije su jako dobre, znam da je Izrael dosta namučio Nemačku, ali sve zavisi od naše igre – poručio je Ilić.
Reprezentativac Žarko Šešum veruje da nacionalni tim ima dobre šanse da izbori plasman na EP.
- Neće biti lako, dosta zavisi od rasporeda, cilj nam je da se dobro pokažemo i odigramo kvalitetno – rekao je Šešum.
Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Đurković rekao je da su Matićevi izabranici zaslužili da budu nosioci grupe prilikom žreba na osnovu postignutih rezultata i plasmana na velikim takmičenjima.
- Grupa četiri nije laka iz razloga što je u njoj Island, tradicionalno neugodni protivnik. Selektor Izraela je Dragan Đukić, koji poznaje našu selekciju, dok Crnu Goru vodi Ljubomir Obradović, koji takođe poznaje našu reprezentaciju. Cilj nam je da nastavimo učešće na velikim takmičenjima i da svaki put što bolje odigramo – zaključio je Đurković.
Kvalifikacioni mečevi na programu su od oktobra do juna 2015. godine, a plasman na EP izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz grupa i najbolja trećeplasirana selekcija.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.