Markes sigurno do pola na Indiju

Izvor: B92, 09.Avg.2014, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markes sigurno do pola na Indiju

Vozač Repsol Honde Mark Markes osvojio je pol poziciju pred desetu trku Moto GP šampionata, Veliku nagradu Indijanapolisa.

Markes, koji je trijumfovao na svih prethodnih trka ove sezone, do najbolje startne pozicije u Indijanapolisu došao je krugom od 1:31.619 minuta.

U borbi za pol poziciju branilac titule je za 225 hiljaditinki pobedio Andreu Dovicioza na Dukatiju, a njima dvojici će se u nedelju u prvom redu na startu trke, u 20 časova, pridružiti vozač Jamahe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Horhe Lorenco.

Markes je na legendarnom ’dvorištu cigli’ sigurno došao do pol pozicije, a Dovicozo je profitirao što ga je pratio pri njegovom najbržem krugu. Lorenco je treće mesto obezbedio u samom finišu kvalifikacija, kada su svi vozači sem najbolje dvojice dosta napredovali.

Iza najbolje trojice našao se vozač Forvard rejsinga Aleš Espargaro, ispred devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija i svog mlađeg brata Pola na Jamahi ekipe Teh 3. Andrea Janone na Pramak Dukatiju će startovati kao sedmi, ispred drugog vozača Repsol Honde Danija Pedrose, Bredlija Smita na drugoj Jamahi ekipe Teh 3 i vozača LCR Honde Štefana Bradla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.