Maradona: Ostavite Mesija na miru

Izvor: Sportske.net, 30.Jun.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona: "Ostavite Mesija na miru"

Legendarni fudbaler Dijego Maradona zatražio je danas od Argentinaca da ostave na miru fudbalera Lionela Mesija, povodom njegove odluke da se povuče iz reprezentacije posle poraza od Čilea u finalu Kupa Amerike.

Mesi je juče stigao u Buenos Ajres sa ostalim reprezentativcima posle poraza u finalu Kupa Amerike od Čilea, posle izvodjenja penala rezultatom 4:2. On je promašio penal i tako u svom četvrtom finalu sa državnim timom nije uspeo da osvoji trofej, pa je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << utakmice saopštio da neće više igrati za reprezentaciju.

Maradona je u izjavi za radio "La Red" ismejao ljude koji su kritikovali Mesija zbog promašenog penala, rekavši da ga kritikuju oni koji "nikada nisu pipnuli loptu".

"Uprkos porazu Argentine, Mesija smatram pobednikom", rekao je Maradona, koji je prevodio Argentinu do titule svetskog prvaka 1986. godine.

Mesi, koji je u petak napunio 29 godina, osvojio je titulu svetskog prvaka i olimpijsko zlato sa ekipom uzrasta do 23 godine. Za državni tim odigrao je 113 utakmica i najbolji je strelac sa 55 golova. On je sa Argentinom izgubio i u finalu Kupa Amerike 2007. godine od Brazila, finale Svetskog prvenstva u Brazilu od Nemačke 2014. godine i prošle godine u finalu Kupa Amerike posle penala, od Čilea.

Maradona je bio jedan od mnogih koji su zatražili od Mesija da preispita svoju odluku, ali je danas ipak pozvao ljude da puste fudbalera Barselone na miru.

"Hajde da pustimo Mesija da ode na odmor. Od sada moramo da izgradimo jedinstvenu ideju i ako Mesi kaže da više ne želi da igra, moraćemo da napravimo drugi tim", rekao je Maradona.

On je kritikovao Fudbalski savez Argentine, pošto reprezentacija nije osvojila trofej na nekom velikom takmičenju još od 1993. godine na Kupu Amerike.

"Mora da smo nešto pogrešno uradili, pošto je Savez takav kakav je. Argentinski fudbal je takav kakav jeste i mi plaćamo zbog toga", naveo je Maradona.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.