Malo Runi, malo Voker i Siti je upao u probleme... Ali je toliko dobar da može i 10 na 11 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Avg.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo Runi, malo Voker i Siti je upao u probleme... Ali je toliko dobar da može i 10 na 11 (VIDEO)

Everton bio na pragu pobede, ali bi bilo nezasluženo da je došao do nje

Prvi kandidat za titulu je već u drugom kolu doživeo i prvi kiks u sezoni. Mančester Siti je na svom terenu morao da se zadovolji samo bodom protiv Evertona koji je bio na pragu pobede, a na kraju je jedva sapasao i bod - 1:1.

Mančester Siti je bio bolji, ali je skoro celo poluvreme igrao sa igračem manje, zbog čega se ovaj bod i ne može baš nazvati kiksom. Pogotovo ako se uzme u obzir koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se ovog leta pojačao Everton. Međutim, čini se da Karamele još nemaju mentalitet da se hrabrije suprostave favoritima. Čak i kada im se ukaže šansa i da ih sreća pogleda kao večeras...

Imao je Mančester Siti više od igre na početku meča, držao loptu u nogama, igrao tečnije i više opsedao gol rivala. Aguero je u nekoliko navrata bio blizu gola, a najbliži je bio David Silva kada je pogodio stativu u 34. minutu posle divne lopte Aguera. Nije prošao ni munut od Silvinog promašaja, a mreža se zatresla na suprotnoj strani. Na opšte zaprepašćenje domaćih navijača, radovao se Vejn Runi.

Sevnula je kontra, Kalvert Luin je sjajnim lažnjakom poslao po burek Fernandinja i asistirao na peterac Runiju koji rutinski u maniru rasnog strelca reaguje iz prve i šalje loptu kroz noge Edersonu. Postigao je 200. premijerligaški gol u karijeri i pridružio se Alanu Šireru kao jedinom u istoriji koji je probio ovu barijeru.

Desetak minuta kasnije, stvari za Siti su se dodatno pogoršale. Najskuplji desni bek u istoriji fudbala Kajl Voker je zbog prekomerne upotrebe ruku u vazdušnom duelu zaradio drugi žuti karton i prvo premijerligaško isključenje u karijeri.

Ipak, Sitiju i Gvardioli treba odati prizanje što ih isključenje Vokera nije nimalo poremetilo ili skrenulo od ideja i stila igre sa kojima su ušli u meč. Sa igračem manje tokom celog drugog poluvremena su bili bolji rival i više kidisali ka golu protivnika. Za takav pristup i hrabrost su na kraju nagrađeni izjednačenjem u 82. minutu. Posle centaršuta rezerviste Danila koji je popunio Vokerovo mesto, Mejson Holgejt je loše reagovao i glavom izbio loptu na penal. Tačno na nogu još jednom Gvardiolinom džokeru Rahimu Sterlingu koji je uhvatio volej i matirao do tada sjajnog Pikforda koji ovog puta zaista nije mogao ništa.

Gol je dao krila Građanima, a isključenje Šnajderlina nekoliko minuta kasnije dodatni impuls da mogu do totalnog preokreta. Poslednjih par minuta meča je viđena opsada Pikfordovog gola, ali je Everton uz mnogo požrtvovanja i sreće uspeo da se odbrani i da odnese bod sa Etihada.

PREMIJER LIGA, drugo kolo:

Svonsi - Mančester junajted 0:4 (0:1)

/Baji 45, Lukaku 80, Pogba 82, Marsijal 84/

Bornmut - Votford (0:0)

/Ričarlison 73/

Barnli - WBA 0:1 (0:0)

/Robson-Kanu 71/

Lester - Brajton (1:0)

/Okazaki 1, Mekgvajer 54/

Liverpul - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Mane 73/

Sautempton - Vest Hem 3:2 (2:1)

/Gabijadini 11, Tadić 38pen, Ostin 90+3pen - Čičarito 45, 74/

Stouk - Arsenal 1:0 (0:0)

/Hese 47/

Nedelja:

Hadersfid - Njukasl 1:0 (0:0)

/Moj 50/

Totenhem - Čelsi 1:2 (0:1)

/Bačuaji 84 ag - Markos Alonso 24, 88/

Ponedeljak:

Mančester Siti - Everton

/Sterling 82 - Runi 35/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.