Maljković: Pobeda za Srđana!

Izvor: Mondo, 30.Sep.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković: Pobeda za Srđana!

Selektorka Srbije nezadovoljna igrom koju su košarkašice prikazale u pobedi nad Kinom, na kraju grupne faze Mundobasketa.

Foto: fiba.com/world/women/2014/

Vest o preranoj smrti kondicionog trenera Srđana Sarića emotivno je primljena i u taboru ženske košarkaške reprezentacije, koja se kao druga u grupi plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva.

"Ovo je pobeda za Srđana Sarića. Trenirao je sve ove devojke. Počeo je kod mene u KK Ušće, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je nastavio svoj fantastičan put...", izjavila je Marina Maljković za zvanični sajt KSS.

Srpske košarkašice u utorak su posle mnogo peripetija pobedile Kinu (65:63) i za četvrtfinale će se boriti sa pobednikom meča Kuba - Južna Koreja.

Iako je savladan respektabilan protivnik, za kog je Maljkovićeva izjavljivala da je "za klasu iznad nas", u njenoj analizi utakmice preovladale su kritike.

"Nije ovo bila naša igra i onda, normalno da je na terenu izgledalo ovako. Skokovi su bili ogroman problem. Trebalo je i da ih nateramo na mnogo više izgubljenih lopti..."

"U nastavku SP ni slučajno ne sme da se ponovi ovakva partija. Želim da napravimo balans pozitivnih stvari iz prve dve utakmice",
osvrnula se na pobedu nad Angolom i častan poraz od SAD.

Posebno je govorila o impresivnoj Tamari Radočaj, koja je Kineskinjama ubacila 19 poena.

"Pitaju me da li je to iznenađenje. Kakvo crno iznenađenje? Radočaj samo sticajem okolnosti nije više igrala do sada, jer je Ana Dabović imala dve odlične utakmice. Podrazumeva se, uostalom da je to njihov posao, da jedna drugu menjaju na najbolji mogući način", rekla je Marina Maljković.

Eliminaciona faza Mundobasketa počinje već u sredu. Parovi osmine finala i imena selekcija koje direktno idu među osam najboljih, biće poznati u večernjim satima.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.