Malezija odustaje od trke Formule 1?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malezija odustaje od trke Formule 1?

Malezija bi trebalo da odustane od organizacije trke Formule 1 posle 2018. godine zbog prevelikih troškova i malog odziva publike, rekao je danas direktor staze Sepang Razlan Razali.

"Ako nam se ekonomski ne isplati zašto da nastavimo? Bolje da napravimo pauzu. Lokalni navijači više ne kupuju karte da gledaju Formulu 1", rekao je Razali za agenciju Frans pres.

Kuala Lumpur je domaćin trke Formule 1 od 1999. godine, a ugovor sa čelnicima takmičenja ističe 2018. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine.

Ove godine trka u Kuala Lumpuru održana je u septembru, a Razali je rekao da je trku gledalo 45.000 ljudi od 120.000 koliko može da stane na tribine.

On je dodao da je i gledanost trke na televiziji bila mala i da je od 2008. godine pala za 200 miliona gledalaca, što organizaciju čini veoma skupom.

Sa odustajanjem od organizacije trke Formule 1 složio se i ministar sporta Malezije Kairi Džamaludin. On je rekao da strani navijači osim dolaska u Kuala Lumpur mogu da biraju da putuju i na trke u Maleziji, Singapuru i Kini.

"Mislim da bi trebalo da prekinemo sa organizacijom trke Formule 1, bar na neko vreme. Troškovi su previsoki, a zarada je suviše mala. Kada smo prvi put organizovali trku to je bila dobra stvar. Bili smo prvi domaćini Formule 1 u Aziji, ne računajući Japan. Sada ima i drugih zemalja, izgubili smo dominaciju i više ne predstavljamo novinu", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.