Majnc se pojačao - napadač iz Španije, krilo iz Engleske i plejmejker iz komšiluka za 10.000.000

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majnc se pojačao - napadač iz Španije, krilo iz Engleske i plejmejker iz komšiluka za 10.000.000

Bundesligaš pravi zanimljiv tim za narednu sezonu

Prethodna sezona nije bila na nivou očekivanja čelnika i navijača Majnca čiji je tim u poslednjim kolima jedva sačuvao bundesligaški status. Bio je to znak da je vreme za korenite promene i rekonstrukciju tokom leta pa je sportski direktor Ruven Šreder zasukao rukave.

Prvo je u maju smenjen dugogodišnji trener Martin Šmit umesto koga je stigao Sandro Švarc iz omladinske škole, a istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << angažovano je i prvo pojačanje, iskusni golman Rene Adler (32) koji je stigao iz Hamburgera. Njegov dolazak bio je početak ofanzive uprave Majnca koja je u poslednjih 24 sata poprilično pojačala igrački kadar s namerom da im se tavorenje u donjem delu tabele ne ponovi naredne sezone. Nisu se puno otvorili, trošili su u skladu sa očekivanjima kada su Nemci u pitanju, ali je utisak da su se lepo pojačali za samo 10.000.000 evra.

Prvi koji je stigao je bosanski napadač Kenan Kodro (23). Sin nekadašnje devetke Barselone Meha Kodra rastao se sa Osasunom jer možda zaslužuje bolje od igranja u Segundi, a relativno je jeftino koštao čelnike Majnca koji su klubu iz Pamplone platili svega 1.750.000 evra za njegov dolazak. Pride, Kodro junior je sa bundesligašem potpisao ugovor do leta 2021. godine, a njegovih sedam golova na 28 utakmica u Primeri lepa su preporuka da bi mogao da bljesne u Majncu naredne sezone.

Odmah za njim crveni dres Majnca obukao je i Aleksandru Maksim (26). Rumunski plejmejker koji se proslavio u Štutgartu u Cvajti minule sezone sa pet golova (uglavnom iz slobodnjaka) i sedam asistencija dobio je poverenje novih poslodavaca da bude vođa ekipe naredne sezone. Od zimske prodaje Junusa Malog Volfzburgu, Majnc nema plejmejkera, pa se upravo Maksim čini kao idealna investicija za narednu sezonu. Rumun nije skup, plaćen je svega oko 3.000.000 evra, a i on je sa bundesligašem potpisao ugovor do leta 2021. godine.

Najveće pojačanje Majnca u ovom prelaznom roku stiglo je danas. Bundesligaš je iz redova engleskog Midlzbroa doveo levokrilnog napadača Viktora Fišera (23) nekadašnjeg fudbalera Ajaksa koji se nije proslavio u redovima doskorašnjeg premijerligaša. Danac je zabeležio samo 13 nastupa za Boro prošle sezone pa je promena sredine bila neminovna, a za njegov dolazak Majnc je izdvojio ravno 5.000.000 evra, koliko je uostalom i Midlzbro platio Ajaksu prošlog leta.

I Fišer je potpisao ugovor do leta 2021. a posle ovih kupovina nema sumnje da bundesligaš značajno jači dočekuje narednu sezonu. Za kraj spomenimo i da Majnc prati i Austrijanca Mihaela Gregoriča iz Hamburgera za kojeg je spremio 5.500.000 evra, ali će ih ponuditi tek ukoliko Keln krene u kupovinu njihovog prvog napadača Džona Kordobe.  

(FOTO: Majnc 05)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.