MONAH: Novak baš ume da meditira

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONAH: Novak baš ume da meditira

Opuštanje sveštenik Parmaha Piobiasa rekao da je prvi reket sveta njihov redovan gost dok je u Londonu i da redovno meditira

Srpski teniser Novak Ðoković uvek kad je na Vimbldonu redovan je posetilac budističkog hrama Budapadipa i prema rečima monaha koji živi tu Parmaha Batskarona Piobiasa, prvi reket sveta dosta pažnje posvećuje meditaciji.

- Mi ga poznajemo već neko vreme. Kad nam se predstavljao, već smo znali o kome je reč. On često dolazi sam i sedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na klupi gledajući u jezero i uživa u prirodnim lepotama. Dolazi na svoju ruku, prođe pored nas, pozdravi nas i ode na meditaciju - kazao je veliki monah ovog budističkog hrama.

On ističe da ih Novak nekad zamoli da otvore hram kako bi neko vreme proveo u njemu sam jer mu prija tišina.

- Ponekad nas pita da otvorimo hram ako je zatvoren da bi ušao unutra. Većinom dolazi u ranim jutarnjim satima kad nema nikoga. Kod nas boravi od sat do dva i mi se trudimo da mu ne smetamo da bi uživao u miru, prirodnom ambijentu i divnoj okolini kojom je okružen naš hram. Jednostavno, ovde puni energiju. Mislim da je meditaciju učio na svoju ruku i čini mi se da to dobro radi - zaključio je monah ovog hrama.

Emotivan

ĐOKOVIĆ ZAPLAKAO ZBOG FILMA

Prvi reket sveta Novak Ðoković zaplakao je kada je pogledao film Zuzan Šušak iz Londona, koja je svoj magistarski rad uradila na temu srpskog tenisera i njegovog trnovitog puta do uspeha.

- Ostao sam bez reči zbog ovog videa! Prisetio sam se toliko važnih momenata iz svog života da su mi bukvalno oči bile pune suza. Počastvovan sam, ma dirnut sam ovim delom! Zuzan, pred tobom su sjajni uspesi, nema sumnje. Mnogo ti hvala - napisao je Ðoković na Fejsbuku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.