MISTERIJA ZVEZDINE I PARTIZANOVE DESETKE! Da li su ikad bile gore?

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA ZVEZDINE I PARTIZANOVE DESETKE! Da li su ikad bile gore?

Broj koji je uvek bio rezervisan za najboljeg igrača ekipe u poslednje vreme u timovima večitih rivala doživljava degradaciju

Nakon odlaska Nenada Milijaša dres sa brojem deset u najtrofejnijem srpskom klubu zadužio je makedonski reprezentativac Daniejel Avramovski dok je čast da nosi banku u Partizanu pripala Ismaelu Beku Fofani.

Najmanji dvocifren broj kroz istoriju dva najveća kluba nosili su najveći majstori fudbala, međutim taj trend je prekinut >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u poslednje vreme.

Najavljen kao zamena za Milijaša i kao veliki potencijal, Avramovski je za crveno-bele odigrao svega pet utakmica, od toga jednu u Kupu. Golom protiv Spartaka najavio je da može da bude od velike koristi treneru Lalatoviću, ali je ubrzo nestao. Razlog je po rečima mladog stručnjaka povreda koju dugo vuče, a koja je uzrokovana kvarnim zubima.

Foto: Telegraf

Postavlja se pitanje kako je onda Makedonac letos prilikom dolaska u Ljutice Bogdana uspeo da prođe lekarske preglede. Zimska pauza i pripreme daće konačan odgovor da li u Avramovskom ima potencijala za Zvezdinu desetku ili je još jedna pogrešna investicija srpskog šampiona?

Na drugoj strani Topčiderskog brda desetka je vlasništvo Beka Fofane koji je u Humsku došao iz jermenskog Širaka nakon dvomeča crno-belih sa ovim klubom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Po kom kriterijumu je brzonogi napadač zaslužio privilegiju da nosi desetku nije poznato, mada mora mu se u obzir uzeti olakšavajuća okolnost da su mu konkurenti za mesto u špicu Petar Škuletić, najbolji strelac Partizana i reprezentativac Danko Lazović.

Foto: Tanjug/DRAGAN STANKOVIC

U devet nastupa koliko je zabeležio u tekućoj sezoni Fofana je postigao tri gola i na terenu proveo ukupno 203 minuta.

Igrač iz Obale Slonovače šest godina stariji je od svog kolege iz Crvene zvezde koji ima 19 godina.

Da li će i u prolećnim mečevima desetke dva srpska najtrofejnija kluba grejati klupu i sedeti na tribinama ili će aktivno učestvovati u igrama svojih timova biće poznato početkom marta.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.