MILOVAN ĐORIĆ: Grofe, nećeš daleko stići!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOVAN ĐORIĆ: Grofe, nećeš daleko stići!

Na Marakani se ne zna ko šta radi. Moja poruka Terziću je da je jedno boriti se za opstanak, a drugo za titulu, tvrdi Đora

Crvena zvezda kao klub nema strategiju za budućnost, a trener Miodrag Grof Božović greši u mnogim stvarima, za Kurir kaže Milovan Ðorić (69), nekadašnji fudbaler koji je za crveno-bele odigrao 136 utakmica.

Bivši selektor poručuje da klub mora dati šansu svom podmlatku, a ne strancima sumnjivog kvaliteta.

- Grof je dobar trener, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << međutim i on greši. Moj savet njemu je da se ne ljuti na novinare. Bude li nastavio ovim putem, neće još dugo izdržati. Njegov rad treba da se vidi na terenu, a ne na konferencijama. Došao je u tim koji su mu drugi stvorili. Dobar je trener, ali Zvezda i takve lako slomi - rekao je popularni Bata Đora za Kurir i dodao:

- Grof je moj učenik iz Budućnosti, verujem da se neće ljutiti na mene. Neka ne misli da ga kritikujem iz nekih sitnih pobuda. Ovo je samo dobar savet jer želim da mu pomognem.

Milovan Đorić potom se osvrnuo na veliki broj stranaca u Crvenoj zvezdi koji igraju nauštrb talentovane dece.

- FSS nije smeo da popusti pred pritiskom dva najveća kluba da se poveća broj stranaca. Ovi što dolaze kod nas, to je treća kategorija. Strahovitu grešku smo napravili. Prema mom mišljenju, maksimum su tri stranca u klubu, a četiri je previše. Dok ne uđemo u EU, treba da se držimo pravila po kojima možemo da čuvamo našu decu.

Takođe, Bata Đora smatra da garnitura koja vodi Crvenu zvezdu nema jasan plan i viziju.

- Nemaju strategiju! Grof nije pravio selekciju igrača. Sve su promašili, sem Ibanjeza, koji je jedini pravi igrač. Ne znam gde plovi ovaj brod Crvene zvezde. U velikoj je magli. Imaju talentovane dečake, ali ne znaju šta će s njima. Što se tiče vođenja kluba, i laiku je jasno da se ne zna ko šta radi. Verujem u Terzića, iako isto ne mislimo. Jedno je boriti se za opstanak, a drugo za titulu. Teško je reći, bićemo sigurno prvi. Zato su tu gde jesu. Partizan bolje radi, kako s decom tako i s vođenjem kluba - zaključio je Đorić.

Sramota

ŠTO OTERAŠE DŽAJU?!

Ðorić smatra da Crvena zvezda nije smela tako lako da pusti Dragana Džajića.

- Sve je počelo pre 11 godina, kad su Džaju oterali iz kluba. Dok je on vodio Crvenu zvezdu, klub je funkcionisao kako treba. I sad kad se vratio, pokazao im je kako se radi. Džaja je uvek znao da napravi tim, dok ovi sad to ne znaju. Skockao je ekipu, bio uz nju i postao je šampion! I oni ga oteraju. Sramota!

Konferencija Grof se i dalje sprda

PORAZ I POBEDA JE ISTO ZA BOŽOVIĆA

Crvena zvezda danas igra prvi meč na Marakani u domaćoj Superligi ove sezone. Rival četi Grofa Božovića je - Radnički iz Niša. Utakmica počinje u 20 časova, a na redovnoj konferenciji trener crveno-belih se opet sprdao s novinarima.

- U svakoj normalnoj ligi na svetu normalno je da se igra nerešeno, samo ovde nije. Blic, Kurir i Informer su mi izvadili statistiku. Oni se dobro razumeju u fudbal, moja statistika je katastrofalna - u svom stilu je rekao Grof, čovek koji je na četiri ovogodišnja Zvezdina meča ostvario učinak od dva poraza (Kairat 0:2, 1:2), remi (Metalac 0:0) i jednu sumnjivu pobedu (OFK 6:2), koja je ostvarena tek nakon njegovog isključenja na poluvremenu!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.