Ludnica na startu - Ratnici stigli „-23“, sve je počelo kada se povredio Lenard! Da li je Zaza imao lošu nameru? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2017, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludnica na startu - Ratnici stigli „-23“, sve je počelo kada se povredio Lenard! Da li je Zaza imao lošu nameru? (VIDEO)

Stef Kari i Kevin Durant ubacili čak 74 od ukupno 113 poena celog tima, Golden Stejt stigao do prve recke

Ništa manje na početku finalne serije Zapadne konferencije nismo ni očekivali - prvi sudar Golden Stejta i San Antonija počeo je ludo! Ratnici su uspeli da stignu zaostatak od čak 25 koševa, odnosno čak 23 poena iz sredine trećeg kvartala. Tačnije, od trenutka kada je rival iz Teksasa ostao bez Kavaja Lenarda, što je izazvalo mnogo oprečnih reakcija. Opet, Golden >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Stejt je u svom domu morao da strepi praktično do poslednje sekunde, jer su Sparsi bili na pragu šoka uz zvuk sirene - 113:111 (16:30, 26:32, 39:28, 32:21.

Sve se rešavalo u poslednjim sekundama. Da je tim Grega Popoviča zaista skup igrača pobedničkog mentaliteta bilo je jasno pošto nisu odustali od pobede čak i kada su imali pet koševa zaostatka na 39 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene (111:106) i čak tri neuspela pokušaja da odbrane svoj koš i uhvate odbrambeni skok u nekoliko sekudni. A to je umeo da kazni Stef Kari!

I pored toga Manu Đinobili uspeo je da izvuče poslednji atom snage i vrlo brzo zakuca loptu u koš, da bi onda u sledećem izvođenju lopte Klej Tompson izgubio loptu i potom napravio faul nad Petijem Milsom. Australijski plejmejker uspeo je da pogodi oba bacanja i dovede Mamuze na poen zaostatka, ali je onda Kari pogodio vrlo težak šut na deset sekundi pre kraja. Sparsi su imali napad za produžetak, ali je lopta stigla u ruke Lamarkusa Oldridža i njegov šut sa distance nije bio precizan. Mils je, doduše, uspeo da uhvati loptu i iznudi Tompsonov faul. I bio je precizan prvi put sa crte, ali je svega pola sekunde bilo na semaforu. Premalo da se napravi nešto veliko, pošto je jedino rešenje bila „odbojka“ posle odbitka od obruča.

A ništa od toga ne bi bilo moguće da Voriorsi nisu imali pakleni tandem Stef Kari - Kevin Durant! Koji je ubacio ! Najbolji šuter današnjice ubacio je 40 poena, dok je Durantula skupio ostalih 34, uz pet skokova i četiri asistencije.

Kompletan tok utakmice okrenuo je detalj viđen na nešto manje od osam minuta pre kraja trećeg kvartala, što je izazvalo buru komentara. Bila je to situacija kada su Sparsi ponovo izgubili Kavaja Lenarda, a sve zbog toga što je ponovo iskrenuo levi skočni zglob. Isti onaj što je povredio nedavno u meču sa Hjustonom. Predmet spora je ponašanje Zaze Pačulije u trenutku kada se Lenard izdigao u šut. Jer, gruzijski centar nije se previše potrudio da zaustavi Lenardov pokušaj, ali je njegov pokret nogu izazvao polemiku i pokrenuo pitanje - da li je bilo loše namere?



U redovima Sparsa svi su bili toliko zabrinuti za zdravstveno stanje svoje prve zvezde, toliko da je Generalni menadžer Ar Si Bjuford otišao zajedno s kompletnim medicinskim osobljem kako bi se Lenardu ukazala pomoć. Samo nekoliko minuta po Lenardovom odlasku u ambulantu objavljeno je i da se on više neće vraćati na teren.

Veliko je pitanje sada da li će se Lenard uopšte više vraćati u ovoj celoj seriji.

Kod Sparsa najefikasniji bio je Lamarkus Oldridž sa 28 poena, dok je Kavaj Lenard za 23 minuta na parketu skupio 26 koševa, osam skokova i tri asistencije.

Drugi meč igra se u noći između utorka i srede u tri časa iza ponoći.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Skrljali" Lenarda i vratili se iz -25!

Izvor: Mondo, 15.Maj.2017

U finalu plej-ofa Zapadne konferencije prvi meč serije između Golden Stejta i San Antonija obeležio je grub faul Pačulje nad Kavai Lenardom, nakon čega nije nastavio meč, pa su Kari (40p), i družina stigli zaostatak od -25p i pobedili.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.