Luda partija Samarda Semjuelsa!

Izvor: MVP.rs, 27.Feb.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luda partija Samarda Semjuelsa!

Odigrane su prve utakmice osmog kola TOP 16 faze.

U četvrtak je okončana prva polovina mečeva osmog kola Top 16 faze Evrolige. Iznenađenja nije bilo, dok je kakve-takve neizvesnosti bilo samo u Tel Avivu, gde je Makabi Elektra pobedio Panatinaikos rezultatom 73:70.

Najbolji kod pobednika je bio Džeremi Pargo sa 16 poena, a pratio ga je Aleks Tajus sa 10, uz pet skokova. Nikos Papas je u timu Duška Ivanovića bio najkorisniji sa 15 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << dok je Dimitris Dijamantidis učestvovao sa devet poena, četiri uhvaćene lopte i šest asistencija.

Kada su srpski internacionalci u pitanju, samo su dvojica istrčala na teren. To su bili Zoran Erceg i Vladimir Micov, čiji je Galatasaraj Liv Hospital upisao poraz od Žalgirisa u Kaunasu. Rezultat je bio 72:59, a oba košarkaša su postigla po šest poena.

Oslabljen neigranjem Tarensa Kinzija, Nižnji Novgorod kod kuće nije uspeo da se suprotstavi Emporio Armaniju, koji je predvodio neverovatni Samardo Semjuels. Centar je postigao čak 36 poena, uz fantastičan procenat šuta (12/14 za dva, 8/11 sa penala), uz devet skokova, za valorizaciju 47! Odličan je bio i Daniel Heket sa 12 poena i devet dodavanja. Tejlor Ročesti je bio zapažen kod domaćina sa 21 poenom i šest dodavanja.

Jedini srpski predstavnik u Top 16 fazi, Crvena zvezda Telekom, poražena je u Madridu od Reala.

Rezultati:

Žalgiris - Galatasaraj Liv Hospital 72:59

Real Madrid - Crvena zvezda Telekom 85:61

Makabi Elektra - Panatinaikos 73:70

Nižnji Novgorod - Emporio Armani 76:85

Petak:

Barselona - Alba Berlin

CSKA - Fenerbahče Ulker

Anadolu Efes - Laboral Kuća

Olimpijakos - Unikaha

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.