Ljupko odlazi kao pobednik - Legendarni stručnjak objavio kraj karijere! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljupko odlazi kao pobednik - Legendarni stručnjak objavio kraj karijere! (video)

Čovek koji je sa Crvenom zvezdom ostvario najveći uspeh u istoriji našeg klupskog fudbala doneo je iznenađujuću odluku ovog vikenda i potvrdio da mu je Levski bio poslednji klub koji je vodio u karijeri.

Posle nešto više od pet meseci na klupi Levskog iz Sofije, 69-godišnji srpski stručnjak Ljupko Petrović odlučio je da podnese ostavku, posle čega je u razgovoru sa bugarskim novinarima potvrdio da posle Levskog više ne namerava da vodi nijedan klub.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Ova njegova odluka je naišla na veliko iznenađenje u Bugarskoj, s obzirom da je njegov tim lider na tabeli nacionalnog šampionata, da je jedini neporažen u 11 odigranih kola i da u ovom trenutku ima dva boda prednosti u odnosu na ekipu Ludogoreca, bugarskog predstavnika u Ligi šampiona.

Prema informacijama iz Bugarske, Ljupko je ovu odluku doneo neposredno pred utakmicu sa ekipiom Beroe koju je Levski dobio sa 2:0.

Naravno, posle meča, novinari su ga bukvalno ''opkolili'' u miks zoni, a Ljupkov razgovor sa njima možete da vidite OVDE.

U najkraćem, Petrović je objasnio da je bio pod velikim pritiskom u poslednjih nekoliko meseci, da ne želi da dalje ugrožava svoje zdravlje, ali i da mu se nisu dopali pojedini tekstovi o njemu u tamošnjim medijima. Ipak, naglasio je da na rastanku ne želi da kaže nijednu lošu reč o Levskom koji doživljava kao svoj klub, baš kao i Crvenu zvezdu.

Bugarski novinari spekulišu da je pravi razlog ovakve Ljupkove odluke navodni sukob sa sportskim direktorom Stanislavom Angelovim.

Ljupko Petrović je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio sa klupe čak 21 klub, a ubedljivo najveći uspeh ostvario je, naravno, 1991. godine sa Crvenom zvezdom, osvajanjem Kupa šampiona. Titule prvaka države osvajao je, osim Zvezde, i sa Vojvodinom i sa Levskim.

U prilogu pogledajte neke od najupečatljivijih detalja iz Ljupkove karijere...

--

--

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

FENOMEN: Legendarni Ljupko bio prvi u Bugarskoj, pa dao otkaz

Izvor: HotSport.rs, 24.Okt.2016, 09:11

Legendarni srpski trener Ljupko Petrović nje više šef stručnog štaba Levskog iz Sofije, iako je sa ovim timom bio prvi na tabeli.. . Iako je bio lider bugarskog šampionata, Ljupko Petrović je odlučio da podnese ostavku na mesto šefa stručnog štaba Levskog iz Sofije. Kako kaže razlog je loše...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.